Raskol u upravi Milana, ko je prekršio pravila UEFA?

Milan je prilično blizu izbacivanja iz takmičenja UEFA zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja, a navodno je to izazvalo veliku svađu između vlasnika Yonghong Lija i direktora Marca Fassonea.

Milan bi trebalo da ima direktan plasman u Ligu Evrope, bar tako kaže tabela Serije A, međutim s ozbirom na to da UEFA ima zamerke na poslovanje tima sa "San Sira" moguće je da neko drugi predstavlja Italiju u evropskom takmičenju.

Klub nije uspeo da uveri UEFA da posluje po pravilima finansijskog fer pleja, pa je moguće izbacivanje Milana iz evropskih takmičenja na godinu dana. To je navodno izazvalo raskol između vlasnika iz Kine Yonghong Lija i direktora Marca Fassonea.

 Li naime smatra da Fassone nije uradio dovoljno kako bi bio refinansiran dug kluba. Sa druge strane uprava Milana smatra da će UEFA Milan kazniti zapravo zbog dugova koje je Li imao i pre nego što je preuzeo klub iz Milana. Italijanski mediji inače su od ranije bili puni naslova da je Yonghong Li nesolventan, pa čak i da uopšte nije na listi kineskih milijardera.

Svi pregovori o dolasku novih igrača su stopirani, a klub će morati da proda Gianluigija Donnarummu kako bi ispeglao dugove. Takođe je moguća prodaja i nekih drugih igrača, Susa, Bonaventuru, Silvu.

Milan inače po pisanju Gazzette dello sport namerava i da se žali sportskom sudu u Lozani ukoliko bude izbačen iz Lige Evrope.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji