Vlasniku Milana više niko ne vjeruje, ako ne ispuni ultimatim stiže gazda "Delfina"

Kada je u aprilu prošle godine kineski biznismen Yonghong Li kupio Milan očekivalo se da će preko noci uslijediti preporod posrnulog velikana.

Milan je, istina, u drugom dijelu sezone proigrao, ali ipak mnogobrojna skupocjena pojačanja nisu imala željeni efekat, a kako je vrijeme odmicalo sve je više u pitanje dolazio finansijski kredibilitet Yonghong Lija.

I UEFA već odavno sumnja da Milan može biti održiv klub dok je na njegovom čelu Li, a krovna kuća evropskog nogometa je prije nekoliko dana odbila i prijedlog nagodbe o Finansijskom Fair Playju koji su uputili Rossoneri.

Prema pisanju La Repubblice, vlasnik Milana do sutra mora platiti 10 miliona eura, kako je dogovoreno na sastanku dioničara, kako bi se povećao kapital kluba. U suprotnom, investicijski fond Elliott Management bi ga mogao "ukloniti" iz vlasništva s obzirom da je Li od pomenute grupe već posudio 180 miliona eura kako bi realizovao preuzimanje Milana, dok je sam klub u dugu od 124 miliona eura.

Ukoliko pomenuti dugovni ne budu isplaćeni do oktobra, a u italijanskoj javnosti rijetki vjeruju da će se to desiti, Elliott Management može preuzeti klub i prodati ga onome ko uputi najbolju ponudu.

Ukoliko Elliott zaista izvrši "zapljenu" Milana, čini se da neće dugo čekati da vrati investirani novac. Naime, Sports Illustrated danas donosi priču prema kojoj jedan američki konzorcijum planira preuzeti Rossonere.

Tako bi grupa investitora u kojoj se nalazi i Stephen Ross, vlasnik NFL franšize Miami Dolphinsa, mogla kupiti Milan ukoliko sadašnji vlasnik ne uspije stabilizovati slavni klub.

Navodno Stephen Ross u saradnji sa investicijskom bankom Goldman Sachs želi stabilizovati italijanskog velikana, a prema nekim špekulacijama Elliott Management bi bio voljan prodati Rossonere za cifru u rasponu od 400 do 500 miliona eura.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji