Milan prodaje napadače kako bi doveo jednog golgetera

Od svih napadača u Milanu, ostat će samo Cutrone. Ostali su na prodaju kako bi se mogao dovesti kapitalac poput Morate.

Kraljevstvo, kraljevstvo za strijelca! Tako je ovih dana u Milanu. Talijanski velikan završio je sezonu na šestoj poziciji što mu je omogućilo izravan plasman u skupine Europske lige, što je bio nekakav minimalni cilj.

A sad kad su riješili te brige, mogu se posvetiti slaganju momčadi za iduću sezonu gdje će najveće rezove raditi u napadačkom dijelu. Razumljivo, jer su tu podbacili najviše. Samo 56 golova u 38 utakmica je premalo.

"Treba nam jedan vrhunski golgeter i jedan krilni napadač", poručio je sportski direktor Massimiliano Mirabelli.

Kako stvari stoje, od prošlosezonske napadačke postave netaknut će ostati mladi Patrick Cutrone. Carlos Bacca bi se trebao vratiti iz Villareala ali pitanje je da li će ostati ili će i on biti prodat.
Nikola Kalinić i Andre Silva će vrlo vjerojatno klubu reći - doviđenja. Ovi su nogometaši stavljeni u izlog za prodaju kako bi se namaknula sredstva za napadačke kapitalce.

Spominje se Ciro Immobile, ali Corriere dello Sport javlja da su u ozbiljnim kombinacijama Mario Mandžukić, Edin Džeko, Alvaro Morata i Andrea Belotti. I Falcao doduše, ali on je ipak označen kao nerealan cilj. Dok bi poziciju krilnog napadača zauzeo netko poput Josea Callejona.

Određenih promjena bit će i u sredini terena. Osim što se Milan koncentrirao na dovođenje Marouanea Fellainija, pogled crveno-crnima bježi i prema Firenci. Kapetanu Milanu Badelju istječe ugovor 1. srpnja i ne odluči li ga produžiti, Milan će krenuti po njega i pokušati ga dovesti besplatno. Smatra se da je svakako izglednija opcija nego Jordan Veretout, za čiju prodaju u Fiorentini ne žele ni čuti.

No, svi ovi planovi ovise o jednoj stvari - Uefinoj odluci o Milanu, a tiče se financijskog fair-playa.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji