Paradoksi Serije A: Gattusova plata - 10.000 evra?!

Sledeći na listi ima više nego duplo.

Po trofejima u top tri, ali po trenutnoj situaciji u klubu daleko od vrha Serije A. Milan je imao i značajno bolje dane od ovih koje trenutno proživljava, a u prilog tome i jedan podatak kakav sigurno decenijama - ako i tada - nije mogao da se zamisli. Rossoneri naime na klupi imaju čoveka sa ubedljivo najmanjom platom među trenerima - čuvenog Gennara Rina Gattusa.

Igračka legenda Milana je po dogovoru ostala na plati koju je primala radeći u mladom timu. Što znači da Gattuso godišnje prima 120.000 evra, odnosno 10.000 mesečno. Naravno, većini su to nezamisliva primanja, ali od šefa struke sedmostrukog prvaka Evrope očekivali bismo malo više.

Uostalom, Fabio Pecchia, koji je drugi na listi najmanje plaćenih trenera u Seriji A, zarađuje više nego duplo - 250.000 evra godišnje u Veroni.

Na drugom kraju, Massimiliano Allegri u Juventusu ima 7.000.000 evra godišnje, a prati ga Interov kormilar Luciano Spalletti sa okruglo 4.000.000. Gatuzov prethodnik na klupi Rossonera Vincenzo Montella bio bi tu negde u vrhu, pošto je u Milanu zarađivao 3.000.000 po sezoni. Dok nije dobio otkaz naravno.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji