Milanova formula za prvi poklon Gattusu u prelaznom roku

Rossoneri sve karte bacaju na dovođenje talentovanog Čeha čija cena je 25.000.000 evra...

Milan se nije baš usrećio s gomilom pojačanja koja je letos platio preko 200.000.000 evra, ali Rossoneri ne odustaju. Planiraju kupovinu i ove zime. Doduše, znatno skromnije nego prošlog leta…

Glavna Milanova meta na januarskoj pijaci je češki vezista Jakub Jankto iz Udinesea. On je želja Rossonera još od letos, ali tada nije bilo realno da ga dovedu. Najbolje se snalazi na levoj strani veznog reda, ali može da igra kao polušpic u sredini ili po krilu. Udinese je poznat po dobroj skauting službi i promocija talentovanih igrača, a Jankto je poslednji u nizu uz zemljaka Antonjina Baraka.

Milanov sportski direktor Massimo Mirabelli se sinoć sastao sa Janktovim menadžerom Bepeom Risom kako bi napravio prve korake u realizaciji trasfera. Nada se da će uz Risovu pomoć uspeti da ubedi Udineze na davanje popusta. Kluba sa Frijulija traži 25.000.000 evra na ime obeštećenja za mladog Čeha, što u Milanu smatraju previsokom cenom. Spremili su ponudu koja uključuje Gustava Gomeza s obzirom da se Paragvajac nalazi na listi Udineseovih želja.

Mirabeli pokušava da jednim udarcem ubije dve muve: dobije Jankta i po visokoj ceni se reši Gomeza koji je marginalizovan u prvom timu i ne računa se na njega. Boca Juniors želi Gomeza, ali nije spremna da plati 10.000.000 evra koliko traži Milan. Rossoneri predlažu Udinezeu razmenu pozajmica s obaveznim otkupima ugovora plus 10.000.000 evra. Milan bu Udineseu ponudio Gomeza po otkupnoj ceni od 8.000.000 evra plus dodatnih 10.000.000 evra čime bi visina transfera dostigla sumu od 18.000.000 evra. Jankto i Gomez bi u tom slučaju otišli na pozajmice, s obaveznim otkupima ugovora na kraju sezone po pomenutoj ceni.

Čeka se odgovor Udinesea…

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji