Gattuso: Smešno je govoriti o borbenosti, treba i znanja

Milan je u utorak i zvanično predstavio novog trenera Gennera Gattusa, koji je na konferenciji za medije govorio o planovima u klubu u kome je stekao status igračke legende.

Milan je u ponedeljak smenio Vincenza Montellu i na njegovo mesto postavio Gattusa, koji je bio trener mladog tima "Rossonera". Milaneze u sledećem kolu u Seriji A očekuje okršaj protiv Beneventa, tima koji je najslabija ekipa i statistički u ligama petice. Iako "veštice" nemaju nijednu pobedu ili remi u 14 kola, Gattuso kaže da je ta utakmica za Milan od velike važnosti.

"Trenutno ne gledam na tabelu, idemo dan po dan. Utakmica protiv Beneventa bi trebala da bude kao finale Svetskog prvenstva. Moramo da se menjamo i da budemo svesni situacije. Prioritet je da ovim momcima donesem nešto na mentalnom planu. Smešno mi je što svi pričaju o mojoj borbenosti. Nisu mi tek tako dali trenersku dozvolu, učio sam da bih je dobio. Ne možete da se spremate za meč samo sa željom i borbom, potrebno je puno znanja", rekao je Gattuso na predstavljanju.

Gattuso je izjavio da je za njega biti trener Milana velika odgovornost, a otkrio je i neke taktičke zamisli.

"Igraćemo sa tri defanzivca u odbrani. Sa Montellom imam odličnu saradnju, iako su naši koncepti različiti. On voli 'loptu' kao i ja, ali moramo da budemo direktniji. Trojica u odbrani i četvorica u sredini terena su sigurni, za napad ćemo videti. Ja volim svoj posao i radim ga strastveno, to što sam trener Milana je privilegija. Ova ekipa može više, ali moramo da postanemo tim i da na teren idemo kao tim. Moramo da pokažemo da smo spremni na žrtvovanje, ali i da budemo jedinstveni. Potrebno je da imamo duh kao da smo na frontu, ali i to neće biti dovoljno bez kvaliteta", kazao je Gennaro Gattuso.

Novi trener Milana je potvrdio da će kapitensku traku nositi Leonardo Bonucci, a rekao je i da se najviše raduje radu sa ofanzivcem Susom, za koga su mu rekli da može da igra samo na krilu.

Gattuso je dodao da u timu Milana na njega iz igračkih dana najviše podseća Franck Kessie, ali da je mnogo snažniji, eksplozivniji i da postiže više golova.

 Za kraj Gattuso je rekao i kakav odnos prema crveno-crnom dresu očekuje od svojih igrača.

"Želim da znaju da je velika razlika kada pobeđujete i gubite. Kada izgubite treba da sagorite iznutra, a u Milanellu to je kao da ste na sahrani", zaključio je u svom maniru Gattuso.

(N1info.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji