Kalinić: Cijela moja porodica navija za Milan

Italijanski velikan AC Milan jučer je i zvanično dobio novo pojačanje - Nikolu Kalinića.

Dojučerašnji napadač Fiorentine je postao 11. ovoljetno pojačanje Milana i na San Siru bi se trebao zadržati do 2021. godine, a iako još nije ni debitovao, navijačima je već prirastao srcu.

Kalinić je izjavio kako za Milan navija "od malih nogu", kao i cijela njegova porodica, te da to nije floskula kakvu igrači često koriste kada potpišu za novi klub.

"Još od djetinstva navijam za Milan. Ne samo ja, već cijela moja porodica i zbog toga sam sretan što sam postao član ovog kluba. U porodici je moja mama najveći navijač Milana. Moj brat također, a i moji prijatelji navijaju za ovaj klub. Kad sam bio mali, gledao sam utakmice, tu je igrao Zvonimir Boban, kasnije i Dario Šimić", kazao je Kalinić za Gazzettu dello Sport.

Dotakao se i napadačkih uzora.

"Uvijek su mi se sviđali Ronaldo i Ibrahimović, a mislim da je Donnarumma najbolji golman protiv kojeg sam igrao. Može postati najbolji na svijetu."

Tokom ljeta Kalinić je insistirao da pređe u Milan.

"Ovo je veliki klub koji uvijek ide na pobjedu, koji dovodi najbolje igrače i nastupa na impresivnom stadionu", dodao je hrvatski reprezentativac.

Kalinić je u novom klubu zadužio dres sa brojem sedam.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji