Bonucci: Nadam se da ću biti uspešan kao Pirlo

Nema mnogo fudbalera koji direktno pređu iz Milana u Juventus ili obrnuto, a Leonardo Bonucci se nada da će biti uspešan kao Andera Pirlo koji je to uradio.

Pirlo je posle osvajanja titule u Seriji A sa Milanom 2011. godine prešao u Juventus. Tada je počela dominacija "Stare dame" u Italiji, a Pirlo je osvojio još četiri Scudetta pre nego što se 2015. godine preselio u američku MLS ligu.

Bonucci je krenuo na drugu stranu, ovog leta je iz Juventusa prešao u Milan nakon što je osvojio šest titula u Seriji A sa klubom iz Torina.

"Nadam se da ću s Milanom uraditi ono što je Pirlo s Juventusom", rekao je Bonucci za "Gazzetta dello Sport".

Kao i Pirlo, i Bonucci je igrao za tri najveća kluba u Italiji. On je u Seriji A debitovao u dresu Intera u maju 2006. godine.

Bonucci je u Juventus stigao 2010. godine iz Barija i bio je jedan od ključnih igrača u rekonstrukciji kluba, a tokom tog procesa postao je jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Italije. Tridesetogodišnji Bonucci želi da to uradi i u Milanu, ali sa još više uspeha.

"Vidim puno paralela. U stvari, izabrao sam Milan jer u mojoj glavi postoji ideja da ponovim put koji sam prošao u Juventusu, gde smo počeli od rekonstrukcije tima, kao što je sada slučaj ovde, i završili na vrhu", rekao je Bonucci.

"Želim još više. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu šampiona. Želim sve da osvojim", dodao je on.

Bonucci i Juventus su poraženi u dva finala Lige šampiona za tri godine.

Milan novu sezonu u Seriji A počinje protiv Crotonea u nedelju, ali će pre toga debitovati na zvaničnoj utakmici večeras protiv Shkendije. Bonucci će biti novi kapiten Milana.

Bonucci debituje na zvaničnoj utakmici kao novi kapiten Milana

"Mogu da prenesem svoje iskustvo, ali tim je taj koji vas čini velikim. Srećan sam što sam imao prilike da učim od velikih lidera kao što su Gianluigi Buffon, Alessandro del Piero i Giorgio Shiellini.", rekao je Bonucci.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji