Mir, mir, mir - niko nije kriv: Donnarumma nije ni pomišljao da ode, Milan je svakako hteo brata?!

Uz izvinjenje navijačima i nadu da će se sve brzo zaboraviti, prve izjave aktera najveće letnje sapunice deluju prilično neiskreno.

Prvi put otkako se desila cela afera oko novog ugovora u Milanu, Gianluigi Donnarumma je javno progovorio o celoj situaciji. Dan posle produžetka saradnje sa Rossonerima, mladi golman je u društvu Milanovih direktora Fassonea i Mirabellija, otkrio da nije imao dilemu oko ostanku u klubu. Donnarumma se javnosti obratio putem kratkog video prenosa na Fejsbuku. I ovoga puta je izbegao pitanja medija...

Donnarumma je izabrao ovaj način da se obrati navijačima koji su mesecima čekali njegov odgovor i želeli da čuju iz njegovih usta da li želi da ostane u Milanu. On se dugo skrivao iz menadžera Mina Raiole kojem je prepustio sve oko novog ugovora i koji je sa Milanom otvorio front oko uslova ugovora. Sada Donnarumma ističe da nije bilo dileme da li je želeo da ostane?!

„Zadovoljan sam i ponosan što ostajem u Milanu. Ovde sam fudbalski rođen i odrastao. U glavi nikada nisam imao dilemu da li želim da ostanem. Žao mi je navijača koji su se osetili izdanima, to mi nikada nije bila namera. Hvala i onima koji su me podržavali svih ovih godina“, bilo je sve što je Donnarumma rekao.

Pored superatalentovanog golmana, javnosti se obratio i njegov brat Antonio kojeg je Milan morao da dovede i časti ga platom od 1.000.000 evra po sezoni da bi Gianluigi produžio ugovor.

ZVANIČNO: Donarumma u Milanu do 2021. godine!

„Zahvaljujem direktorima Fassoneu i Mirabelliju na poverenju. Presrećan sam što sam opet u klubu i što sam opet sa bratom. Učiniću sve da opravdam poverenje“, rekao je Antonio Donnarumma.

Iako se Milan nalazi na meti kritika što je kao veliki klub pristao na poniženje da ga tinejdžer ucenjuje dovođenjem rođenog brata koji je ispodprosečan golman (a biće plaćen kao neki od najboljih igrača), klupski čelnici pokušvaju da se “operu“.

„Od prvog dana u klubu sam radio na produžetku ugovora sa Gigiom, a jedna od prvih ideja mi je bila da dovedem i Antonia.  Stvarno sam želeo da dovedemo Antonia Donnarummu jer je lepo da imamo dva brata u timu. Prvi motiv da vratimo Antonija je bio tehničke prirode jer nam je bio potreban. I trener Montella me je podržao. Antonio može da bude dobar rezervni golman, ponosni smo na njega, a odigrao je i važnu ulogu u pregovorima sa Gigiom. Nije bilo lako, ali znali smo da Gigio želi da ostane u Milanu. Nema pobednika i gubitnika u ovoj priči, uradili smo što je moralo da se uradi“, rekao je Milanov sportski direktor Massimo Mirabelli.

Generalni direktor Marco Fassone se nada da će navijači brzo oprostiti Donnarummi na ponašanju i cirkusu koji je napravio oko ugovora.

„Ovo je poseban dan. Obično ne pravimo ovakve stvari da produžetke ugovora, ali Gigio je bio hit leta. Danas slavimo završetak uspešnih i bolnih pregovora. Nije mu bilo lako da odluči sa 18 godina i ponosni smo što je izabrao da ostane u Milanu i da veruje u ovaj projekat. Ovde je Gigiova kuća, ovde je Gigiova porodica. Sve što se dešavalo će se zaboraviti posle prve parade“, rekao je Fassone.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji