Fassone: Milan je na šest igrača potrošio 100 miliona eura, pravimo još samo jedan transfer

AC Milan je ušao u istinsku revoluciju tokom ljeta, a sa preko 100 miliona eura potrošenih na 6 igrača, ekipa ima totalno drugačiji izgled.

Svjestan je toga i direktor Marco Fassone, koji je skupa sa Massimillianom Mirabellijem stvorio respektabilnu ekipu, uz trošenje ipak prihvatljive sume novca. Fassone tvrdi da će Milan do kraja ljeta dovesti još jednog igrača, te da će onda podvući crtu i da neće više praviti skupe transfere.

"Doveli smo šest igrača, potrošili smo sto miliona eura. Mislim da nam treba još jedan igrač, a da bi onda trebalo podvući crtu i pustiti ekipi da se uigra. Imat ćemo sedam novih igrača, trebat će cijeli tim uigrati i mislim da je to dovoljno za ovu fazu razvoja kluba", istakao je on.

Inače, Milan su tokom ljeta pojačali štoper Matteo Musacchio iz Villarreala, lijevi bek Ricardo Rodriguez iz Wolfsburga, veznjak Franck Kessie iz Atalante, napadač Andre Silva iz Porta, krilni napadač Fabio Borini iz Sunderlanda te ofanzivni veznjak Hakan Calhanoglu iz Leverkusena.

Još uvijek se po pitanju Milana licitira sa nekoliko imena, a navodno će klub pokušati dovesti desnog beka Andreu Contija iz Atalante ili napadača Fiorentina Nikolu Kalinića. Nije isključeno ni da vezni red pojača još jedan fudbaler Fiorentine, Milan Badelj.

(Sport1.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji