Fassone: Aubameyang, Morata ili Belotti? Još razmišljamo! Očekujte još nešto veliko...

Čelnik Milana otvoreno o planovima za finiš prelaznog roka.

I kada ne predstavlja pojačanja, odnosno kada nije tako aktivan na pijaci, Milan je ovog leta u centru pažnje svetske fudbalske javnosti! Uostalom, novi vlasnici iz Kine i direktoriski tandem Fassone/Mirabelli toliko su toga uradili u poslednjih nekoliko nedelja da su Rossoneri ponovo postali deo evropskog krema.

A zamislite samo kad krenu utakmice, pa pobede... Navijačima su i bez toga puna usta novog, velikog Milana. Svesni su toga i u samom klubu. Likuju zbog svega što su uspeli da urade, ali najavljuju da nemaju nameru da se sada zaustave.

Do sada je potrošeno preko 210.000.000 evra, a najveći šok i podvig Milan je napravio angažovanjem Leonarda Bonuccija iz Juventusa.

"To je bila luda ideja. Mi zapravo nismo hteli mnogo da pokušavamo, ali onda je Montella kazao da nastavimo da guramo", kazao je u svom izlaganju u Kini Marco Fassone.

"Veoma je važno, i to je dobar znak za nas u klubu, to što igrači iz klubova koji igraju Ligu šampiona žele da dođu kod nas. Bonuccijev dolazak je signal za budućnost. Leo je ratnik i vođa, doneće nam mnogo, kako na terenu tako i van njega".

Fassone je odgovorio i na pitanje koje najviše interesuje navijače Milana - hoće li doći vrhunski napadač?

"Na našu sreću sada smo u Kini i možemo da ragovaramo sa vlasnicima o preostalim resursima, jer oni svakako nisu neograničeni. Takođe moramo da sarađujemo i sa našim trenerom. Posle nekih prijateljskih utakmica znaćemo više o narednim koracima na tržištu".

Delovalo je u jednom trenutku kao da će se Marco Fassone izvući i ostati nedorečen, ali onda se otvorio malo više. Ustvari, mnogo više...

"Kada se vratimo u Italiju znaćemo nešto više. Sve opcije držimo otvorene. Budite sigurni da ćemo uraditi još nešto veliko".

Kada je već došao dotle direktor Rossonera mogao je komotno i da nastavi...

"Jeste, pominju se neki veliki igrači kao potencijalna pojačanja u napadu. Bilo bi lepo imati jednog Belottija, Moratu ili Aubameyanga. Videćemo na koga će pasti odluka... Mogu da kažem da su u opticaju i neka imena koja se nisu pominjala u javnosti. Još razmišljamo", pomalo zagonetno zaključio je Fassone.

Milaneze očekuju kontrolne provere protiv Dortmunda (18. jul) i Bayerna (22. jul) u Kini, pre nego što 27. jula započnu sezonu prvom utakmicom kvalifikacija za Ligu Evrope protiv rumunske Craiove.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji