Sve je moguće, pa i - Andrea Belotti! Milan ima plan da ga dovede za samo 20.000.000 evra ovog leta

Spremna i rezervna opcija.

Od svih italijanskih kubova, na početku prelaznog roka najbolje radi - ili bar takav utisak ostavlja - Milan. Već četvoriocu igrača angažovali su Rossoneri (Mateo Musacchio, Franck Kessie, Ricardo Rodriguez i Andre Silva), a kako sad stvari stoje kineski vlasnici su krenuli u lov na jednog pravog “kapitalca” - Andreu Belottija!

Ono što se po više osnova činilo nerealnim, zbog megalomanskih zahteva čelnika Torina, odjednom se čini mogućim. Tandem Milanovih direktora, Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli, seli su ovog četvrtka za pregovarački sto sa Gianlucom Petrachijem, sportskim direktorom Bikova i izneli plan kojim žele sjajnog napadača na “San Siru”.

Plan je sledeći: 20.000.000 evra odmah za pozajmicu od godinu dana, plus 60.000.000 evra sledećeg leta, kad pozajmica istekne. Ukupno 80.000.000 evra. Manje nego što Umberto Cairo, prvi čovek Torina traži. Makar javno, 100.000.000 evra. Doduše, za klubove van Serije A.

Milan je sa ovim predlogom izašao koristeći formulu koja mu je prošla u pregovorima sa Atalantom kad je dogovarao Kessiea. Reprezentativac iz Obale Slonovače stigao je na pozajmicu, uz obavezan otkup narednog leta od 28.000.000 evra (uz bonuse), kako bi se zaobišla pravila finansijskog fer-pleja, jer se taj transfer ne bi video u poslovnim knjigama za ovu godinu. Isto bi važilo i za Belottija.

Čak nekoliko izvora navodi da su Rossoneri spremili i rezervnu opciju po kojoj bi 40.000.000 evra dali odmah, a preostalih 40.000.000 narednog leta. Igraju čak i na kartu emocija, jer se Andrea Beloti kao dečak izjašnjavao kao navijač Milana i prelazak u sedmostrukog prvaka Evrope predstaljao bi ostvarenje sna. Trener Vincenzo Montella bi dobio tandem centarforova za budućnost, jer Andre Silva ima u novembru puni 22 godine, a Belotti u decembru 24.

Zbog pregovora sa Torinom, Milan je na “čekanje” stavio Fiorentinu i opciju angažovanja Nikole Kalinića aktiviraće samo ako propadnu pregovori oko Andree Belottija.

Kuva se!

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji