Počeli pregovori u Monte Karlu, još dva velika potpisa fale za kompletiranje Milana koji će opet biti jak!

Veče koji bi moglo da promeni sve u slavnom klubu.

Nova uprava Milana je dočekana sa skepsom i podozrenjem, a mogla bi ekspresno da zasluži ljubav i poverenje navijača posrnulog giganta.

Kineski vlanici i njihovi ljudi koji su preuzeli čelne funkcije u klubu rade punom parom prethodnih dana i još dva potpisa nedostaju da se kpomnepltira slika poptuno novog tima Milana.

Potpisan je Musacchio iz Villareala kao drugi štoper uz Romagnolija koji se dugo čekao. Franck Kessie je prošao sve testove i čeka se samo zvanična promocija. Sledeće nedelje Ricardo Rodriguez iz Wolfzburga stiže na preglede i potpis ugovora. Blizu je i Lucas Biglia iz Lazia koji se dogovorio oko svojih uslova i plate od 2.500.000 evra godišmnje i Milan i Lazio sada u pregovorima deli samo razlika od 4.000.000 evra. Produžen je ugovor sa trenerom Montellom.

Međutim, fale još neke kockice kako bi se kompletirao mozaik novog Milana koji bi za poečtak u narednoj sezoni trebalo da se vrati u Ligu šampiona.

Nedostaju dva najvažnija potpisa - golman i napadač!

Milan ima golmana, ali kao da ga i nema s obzirom na situaciju s Donnarumminim ugovorom. Mesecima se spekuliše šta će biti u pregovorima oko novog ugovora najtalentovanijeg golmana sveta, a celu priču koči Mino Raiola kojem najmanje odgovora da Donnarumma ostane u Milanu. Međutim, igrač ima želju, a večeras su napokon i zvanično počeli pregovori.

Milanovi direktori Fassone i Mirabelli su doputovali u Monte Karlo gde su večeras započeli pregovore sa Raiolom. Prva ponuda od pre nekoliko nedelja kojom Raiola nije bio zadovoljan je iznosila 2.500.000 evra po sezoni. Sada je podignuta na 4.500.000 evra. Sastanku prisustvuje i Donnarumma koji nije želeo da novac stavlja u prvi plan i zatražio je malo vremena da razmisli i razgovara sa porodicom. Milan želi odgovor što pre... Ili potpis ili Donnarumma ide na tribine celu sledeću sezonu, a onda napušta klub bez obeštećenja. Nikome nije u interesu takav rasplet.  Osim možda Raioli. Postoji optimizam da je ovo ponuda na koju će Donnarumma pristati... Raiola insistira i na otkupnoj klauzuli u ugovoru.

Drugi veliki potpis bi trebalo da bude napadač koji će zameniti Carlosa Baccu. Prva meta je Alvaro Morata iz Real Madrida. Milan mu je ponudio 8.000.000 evra po sezoni na pet godina, ulogu prve opcije u napadu i igrač je već načelno pristao. Milanov direktorski tandem će naredne subote biti u Kardifu na finalu Lige šampione. Tamo će biti i Moratin agent Juanma Lopez i posle utakmice bi trebalo da počnu zvanični pregovori sa upravom Reala. Milan je spreman da izdvoji 60.000.000 za obeštećenje, Real je ranije tražio deset više, ali bi mogao da pristane i na ovu ponudu.

Ako osigura potpise Morate i Donnarumme, uz već dogovorena pojačanja Musacchija, Kessiea, Rodrigueza i Bigliu, Milan bi dobio šest jakih startera. Uz Romagnolija, Susa i Bonaventuru koji će preživeti u prvoj postavi to je tim kojem fale još dva igrača.

Neko ko će zameniti Deulofeua na krilu i De Sciglia na desnom beku. Milan je želeo Keitu Baldea iz Lazia, ali je on skup i radije bi da čeka Juventus. Zato se pregovara sa Atalantom oko Papua Gomeza koji je odirgao sezonu iz snova u Atalanti. Kompeltiranje tima bi takođe trebalo da usledi posle pregovora sa Atalantom oko desnog beka Andreu Contija. Njegova cena je oko 20.000.000 evra, Milan nudi oko 15.000.000.

Ako završi sve pomenute poslove, Milan bi treneru Montelli zaista servirao tim koji ne bi trebalo da ima probleme da se plasira u Ligu šampiona. A sa novcem od Lige šampiona, kasnije bi sve išlo lakše...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji