Donnarummin zahtev šokirao Milan - hoće da bude najbogatiji igrač Serije A! Ako može Morata...

Milan je svakako rešio da sruši rekord Serije A, ali se ovome nije nadao... Sprema zamenu na golu...

Sinoć je u Monte Karlu održana prva runda pregovora između Milana, Gianluigija Donnarumme i njegovog menadžera Mina Raiole.

Milanova ponuda na petogodišnji ugovor supertalentovanom čuvaru mreže iznosi 5.000.000 evra sa bonusima. Rossoneri ne mogu da idu iznad toga za 18-godišnjaka i žele odgovor što pre.

Međutim, Raiola je na sastanku tražio neverovatnih 8.000.000 evra godišnje. To znači da mladi golman želi najveću platu u Seriji A. Trenutno su najplaćeniji igrači Serije A dvojica Juventusovih Argentinaca. Napadači Higuain i Dybala zarađuju po 7.500.000 evra godišnje.

Milan je svakako palnirao da sruši taj rekord najplaćenijeg igrača Serije A. Ali sa Alvarom Moratom, a ne Donnarummom! Napadač Reala  je već prihvatio ponudu za petogodišnji ugovor vrednu 8.000.000 evra po sezoni. Posle toga slede pregovori sa Realom i ponuda teška 60.000.000 evra Madriđanima.

Svetsan je toga i prepredeni Raiola i zna da Donnarumma znači Milanu više nego Morata pa želi i da izvuče maksimalan ugovor za svog klijenta. Raiola i dalje okušava da oteže stvari, a Donnarumma ga prati. Tražio je vremena da razmisli... Takođe, Raiola insistira na otkupnoj klauzuli od 100.000.000 evra u novom ugovoru. Milan se za sada nije izajsnio o toj opciji.

Milanu je dosta otezanja i dali su Raioli i Donnarummi rok od sedam dana za konačan odgovor oko novog ugovora. Ili da se suoči sa posledicama. A to je sedenje na tribinama do kraja sledeće sezone i aktuelnog ugovora kada može da ode bez obeštećenja. Milan ne želi da u novu sezonu uđe sa nerešenim pitanjem statusa oko golmana.

I zato sprema plan B ako Gigio odbije saradnju. Milanova prva meta u slučaju negativnog odgovora je Wojciech Szczesny. On odlazi iz Rome posle dvogodišnje pozajmice, a Arsenal ne želi da ga zadrži. Pominju se Napoli koji još nije rešio status Reina, ali i Juventus koji bi Poljaka doveo kao alternativu za Buffona umesto Neta, a onda ga spremao da jednog dana nasledi Gigija. Milanova ponuda bi bila atraktivnija jer bi mu nudila status prvog golmana. Naravno, sve to pod uslovom da Donnarumma odbije novi ugovor...

Kada završi poslove oko golmana i napadača, Milan će se okrenuti Atalantinom ofanzivcu Gomezu i njegovom saigraču Contiju koji bi trebalo da zameni De Sciglia na desnom boku. Na kraju bi Milan ceo prelazni rok koštao preko 160.000.000 evra ako ispuni sve želje.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji