Milan platio još 37.000.000 evra plus 6.000.000 za bonuse: Treće pojačanje na lekarskim, četvrto odmah za njim!

Rossoneri zasad dobro guraju.

Dok se bori da zadrži Gigia Donnarummu i da pronađe napadača top klase, Milan prilično dobro gura u realizaciji ostalih planova na fudbalskoj pijaci. Već su promovisali dva pojačanja za koja su platili 43.000.000 evra: Musacchio iz Villareala za 15.000.000 evra (plus 3.000.000 ako ostvari bonuse) i Kessie iz Atalante za 28.000.000 evra.

Danas će biti potpisan ugovor i sa trećim, a uskoro i sa četvrtim pojačanjem.

Levi bek Wolfzburga Ricardo Rodrigez je sinoć stigao u Milano, a jutros je počeo sa lekarskim pregledima. Milanovi direktori Fasone i Mirabeli su juče boravili u Wolfzburgu i dogovorili sve detalje transfera. Nemačkom klubu ide 15.000.000 evra plus 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Švajcarac će potpisati na četiri godine i rešiti problem levog beka u Milanu.

“Daću maksimum, ovo je veliki klub. Pričao sam sa Montellom i srećan sam što sam ovde. Forza Milan”, rekao je Rodrigez pre lekarskih pregleda.

Promocija se očekuje danas ili sutra, u zavisnosti od toga koliko će Švajcarac da se zadrži na lekarskim pregledima. Nosiće broj 34 na dresu.

Uskoro se očekuje i četvrto pojačanje. Milan je dogovorio i transfer Lucasa Bigle koji bi trebalo da reši problem na poziciji zadnjeg veznog i da ima ulogu sličnu onoj koju je nekada imao Pirlo. Kapiten Lazia je odbio novi ugovor u rimskom klubu i oni su pristali da ga prodaju s obzirom da ulazi u poslednju godinu ugovora. Čak je Lazio i dobro prošao…

Ukljućujući bonuse, Lazio će za Bigliu inkasirati 25.000.000 evra! Za igrača koji ima 31 godinu i koji bi sledećeg leta mogao da ode bez obeštećenja, to je veliki novac. Lazio će dobiti fiksnih 22.000.000 evra i dodatnih 3.000.000 za bonuse kao u slučajevima Musacchija ili Rodrigueza.

Odlično je prošao i Argentinac. Ugovor je na tri godine s opcijom za četvrtu, a plata će mu iznositi 3.500.000 evra što je za milion evra više od prve ponude Lazia za produženje. Lekarski pregledi Argentinca su zakazani za sledeću nedelju kada završi sa reprezentativnim obavezama.

Peto pojačanje bi mogao da bude Atalantin desni bek Andrea Conti. Ali Rossoneri još nisu postigli dgovor oko cene sa Atalantom. Međutim, priča je aktuelna… Sa dovođenjem napadača, novim ugovorom za Donnarummu i kupovinom još jednog krila, bio bi to savršen prelazni rok za Rossonere.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji