Priča koja drma Italiju: Donnarumma i Real Madrid!

U priču bi mogao da uđe Morata.

Od pregršt letnjih sapunica koje nas ovog leta očekuju na fudbalskoj pijaci, ona oko ugovora Gianluigija Donnarumme i Milana je do sada najinteresantnija. Nedeljama, da ne kažemo mesecima, vlada neizvesnost oko ostanka najtalentovanijeg golmana sveta u slavnom klubu.

Kao što je poznato, njemu ugovor ističe leta 2018. godine i ovo je poslednja prilika za Milan da ga blindira novim ugovorom i na njemu gradi temelje budućnosti. Međutim, Donnarummin menadžer Mino Raiola igra trvdo i prljavo. Pokušava da kupi vreme, oteže u pregovorima i radi Rossonerima iza leđa, a mladi golman ćuti. Milan im je dao ponudu koja sa bonusima iznosi blizu 5.000.000 evra po sezoni, ali je Raiola odbio i tražio 8.000.000 evra godišnje što bi Donnarummu učinili najplaćenijim igračem Serije A i najplaćenijim golmanom na svetu. Sa duplo više para od Gigija Buffona. Raiolini pokušaji da Donnarummu odvede u Juventus su propali zbog stava igrača da ne želi da počini baš takvu izdaju, ali nije propala mogućnost da ode ovog leta.

MILANOV ULTIMATUM DONNARUMMI: Produži ugovor ili idi!

Sada je klupko počelo da se odmotava. Italijanski Sky javlja da je pravi kandidat za dovođenje Donnarumme zapravo Real Madrid!

Najtrofejniji klub sveta i prvak Evrope želi najtalentovanijeg golmana planete i budućeg superstara. Zvuči logično… Pogotovo što Florentino Perez hoće promenu na golu i neko veće ime umesto Keylora Navasa. Pokušava da dovede De Heu, ali Manchester United ne popušta i odbio je 60.000.0000 evra. Sada je Donnarumma iskočio u prvi plan, a košta manje od De Hee.

Možda je zbog toga Real i odbio Unitedovu ponudu za Moratu, jer španski napadač je prioritet Milana u ovom prelaznom roku. Ako bi Real uključio Moratu u posao za Donnarummu, Milan bi kapitulirao. Naravno, Real Madrid bi bio veliki izazov za mladog golmana…

Iako situacija nije blistava, dobro obavešeteni izvori na Apeninima javljaju da i dalje postoji šansa da Donaruma potpiše novi ugovor sa Milanom. Ali pod uslovom da ubaci fiksnu otkupnu kaluzulu i masne provizije za Raiolu u slučaju prodaje. Takođe, treba podsetiti da Realov predsednik Florentino Perez prezire Mina Raiolu i da ne želi da posluje sa njim zbog čega je letos odustao od Paula Pogbe.

Milan je dao rok od nekoliko dana svom golmanu da odgovori na ponudu za novi ugovor. Početkom sledeće nedelje će sve biti poznato…

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji