Kinez će biti nemilosrdan prema Donnarummi, vođe navijača traže „zakucavanje“! Zamene spremne...

Gianluigi Donnarumma je i dalje tema dana na Apeninima. Dok se sjajni golman priprema sa reprezentacijom za početak EP za mlade reprezentacije u Poljskoj, Milan mora da odluči šta će dalje sa njim: Prodaja, brisanje iz tima ili čak ostanak na golu godinu dana.

Odbijanjem novog ugovora, Donnarumma je sam sebe precrtao iz Milanovih ambicioznih planova za narednu sezonu. Ima još godinu dana ugovora i sada sve zavisi od Milana. Iako bi trener Montella trebalo da bude taj koji odlučuje, izvesno je da Donnarumma neće biti prvi izbor među stativama naredne sezone.

Milan je na raskrsnici da li da proda Donnarummu i uzme pare dok još može ili da ga zakuca na tribine i pošalje poruku svim budućim „donnarummama“ koje bi razmišljali o izdaji kluba.Prema poslednjim informacijama it Italije, Milan je bliži opciji da kazni neposlušno golmana sezonom bez utakmica. Novi gazda milanskog kluba, kineski biznismen Yonghong Li je do sada izbegavao da se pominje u javnosti, ali sada je rešio da stvar uzme u svoje ruke.

Real je spreman da plati oko 30.000.000 evra odmah za Donnarummu, igrač bi rado pristao na platu od 6.000.000 evra godišnje u Madridu, ali u Milanov gazda ima drugačije planove.

„Potrošio sam na Milan 800.000.000 evra ove godine i sigurno neću propasti za još 30.000.000 ili 40.000.000 evra“, rekao je Kinez svojim saradnicima.

To znači da se Donnarummi sprema selidba na tribine, a čak možda i kod Gennara Gattusa u mladi tim Rossonera.

To nikako ne odgovara maldom golmanu i njegovom menadžeru Minu Raioli koji čak sprema i tužbu protiv Milana ako klub precrta Gigia. Kontroverzni menadžer je angažovao tim advokata da spreme legalna sredstva borbe protiv Milana u slučaju da Donnarumma bude prebačen na tribine.

A upravo to zahtevaju najokoreliji ultrasi Rossonera sa južne tribine. Njihov vođa Giancarlo Capelli se oglasio u medijima.

„Ovo je skandal! Milan je uradio sve da ga zadrži. Sada mora biti prebačen na klupu. Još više smo besni jer je imao poseban tretman kod navijača i čak posebne pesme koje smo mu pevali. Ljubio je grb Milana na Juventusovom stadionu  i sada se usuđeuje da ovo uradi. Definitivno, moć menadžera u fudbalu mora da se ograniči. Navijači potpuno podržavaju klub u ovom slučaju“, rekao je Capelli.

Dok seče oko Donnarummine budućnosti, Milan traži novog golmana. Veteran Storari će ostati rezerva, Milan ima i 17-godišnjeg Plizzarija kojeg već najavljuju kao novo golmansko čudo poput Donnarumme, ali se čeka još jedan iskusan golman.

Milan se plaši da odmah u vtaru gurne Plizzarija, ali je preduzeo korake da ga blindira i ne dozvoli sličan slučaj kao sa Donnarummom. Plizzarijev menadžer Tulio Tinti je već jutros bio na razgovoru kod Milanovih direktora kako bi se dogovorili detalji dugoročnog ugovora. Signali su pozitivni i mladi golman želi da parafira novi ugovor.

Ali dok se bude čekalo na njegovu promociju među stativama, Milan planira da sledeću sezonu izgura sa iskusnijim golmanom. Prva želja je Mattija Perin, golman Genoe koji je dugo važio za najtalentovanijeg golmana Italije i mogućeg naslednika Gigija Buffona. Direktor Massimo Mirabelli je izabrao Perina, a želeo ga je još dok je bio skaut Intera. Perin je odličan golman, ali je imao mnogo problema sa povredama i dva puta je kidao ligamente kolena zbog čega predstavlja rizik. Genoa traži 10.000.000 evra, Rossoneri nude 7.000.000 plus bonuse. Pregovori su počeli...

Pominju se još neke varijante ako ne prođe posao sa Perinom. Reina iz Napolija ima preveliku paltu. Trapp iz PSG-a košta 18.000.000 evra, u igri su još Meret iz Udinesea i Neto koji napušta Juventus kao slobodan igrač.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji