Milan želi izlazak iz krize, ali je i Roma pod pritiskom

Roma sada sigurno žali što je prošle nedelje sva tri boda ostavila gradskom rivalu Laziu, jer Juventus uprkos svim očekivanjima nije uspeo da slavi u gradskom derbiju sa Torinom!

Ipak, san o tituli će i ovoga puta ostati nedosanjan, ali Vučica ima mnogo dostižniji cilj pred gostovanje na San Siru, a to je da od povrati drugu poziciju od Napolija za šta će joj biti potrebna sva tri boda iz ovog susreta.

Ni Milan nije bez motiva, a on uključuje borbu za šesto mesto čije osvajanje bi značilo da Rossoneri ne bi treću godinu za redom ostali bez nastupa u UEFA takmičenjima, što bi u ovom slučaju značilo Liga Evrope.

Atmosfera u Romi nije naročito dobra posle poraza u rimskom derbiju, posle kojeg su neki od vatrenijih navijača poslali poruke upozorenja fudbalerima koji se u poslednje vreme nisu pretrgli od požrtvovanja na terenu, što se posebno odnosi na De Rossija, Salaha i Nainggolana.

Trener Luciano Spalletti nije potpisao novi ugovor što nagoveštava neke promene na Olimpiku za sledeću sezonu i novi pokušaj da se Stara dama skine sa trona.

U sastavu Rimljana neće biti Kevina Strootmana i Antonia Rudigera zbog suspenzije, od kojih će prvi posebno nedostajati na sredini terena.

Milan je pao u formi u najgorem mogućem trenutku, a posle remija sa davljenikom Crotoneom prošle nedelje, Vincenzo Montella je morao da istrpi dosta kritika na svoj račun.

Rossoneri su bez pobede u tri poslednja prvenstvena kola, odnosno sa samo jednom u prethodnih pet, što im nikako nije pomoglo u misiji povratka u Evropu. Ono što je zabrinjavajuće je očajna igra odbrambenih fudbalera Milana koji su primili bar po gol na tri od četiri utakmice koje su u poslednjih mesec dana igrali sa timovima koji se bore za opstanak u Seriji A!

Pitanje je da li će Montella moći da računa na Antonellija i Bonaventuru koji nisu dovoljno spremni, dok će utakmicu propustiti Juraj Kucka zbog crvenog kartona i Deulofeu koji je povređen.

Vučica je favorit u ovom duelu i zbog činjenice da je u prethodnih devet ligaških okršaja savladala Milan četiri puta, a izgubila samo jednom. Takođe je zanimljivo spomenuti da Vincenzo Montella kao trener nema nijednu pobedu protiv Rome iako je u Seriji A za to imao priliku čak 10 puta!



(Meridianbet.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji