MILAN NA HRVATSKI POGON: Rossoneri s trojicom Hrvata u lovu na Ligu prvaka

Iako aktualna sezona još nije završila, a prijelazni rok tek treba krenuti, Milan s novim kineskim vlasnicima već uveliko pravi listu pojačanja kako bi sljedeće sezone lovio plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri su dogovorili dolazak braniča Villarreala Mattea Musacchija za 18 milijuna eura, a blizu je i veznjak Atalante Franck Kessie, dok su na meti i Keita Balde (Lazio), te Kasper Dolberg (Ajax).

Međutim, pitanje napadača također je važno velikanu sa San Sira, koji je razmišljao o Pierre-Emericku Aubameyangu, koji će na kraju u PSG, a kao opcije su ostali Alvaro Morata, Andrea Belotti i Nikola Kalinić.

Ni Morata ni Belotti, već Kalinić!

Međutim, kako Real ne želi pustiti Moratu za manje od 70 milijuna, a Španjolca želi i Chelsea, dok Torino za Belottija traži 100 milijuna, Milan se u potpunosti okrenuo hrvatskom reprezentativcu, tvrde talijanski mediji.

Iako je Vincenzo Montella napustio Fiorentinu 8. lipnja, a Kalinić stigao na Artemio Franchi 15. kolovoza 2015. godine, te nisu imali priliku surađivati u gradu Leonarda da Vincija, trener Milana jako cijeni našeg napadača te ga želi vidjeti na San Siru sljedeće sezone.

Istina, Kalinićeva klauzula je 50 milijuna eura, ali bi ga Fiorentina pustila i za 35 milijuna, što Milanu svakako odgovara, jer bi u tom slučaju klub napustio Carlos Bacca, koji bi se mogao vratiti u Španjolsku (zainteresirana je Valencija), čime bi 29-godišnji Hrvat postao prvi napadač kluba koji je sedam puta bio prvak Europe.

Bivši igrač Hajduka ove je sezone u 39 utakmica zabio 19 golova, uz četiri asistencije za Fiorentinu, dok je Kolumbijac postigao 14 pogodaka, uz također četiri asistencije u 29 susreta. Također, Kalinić je za Fiorentinu do sada zabio ukupno 32 gola u 81 utakmici, dok je Bacca 34 puta tresao mrežu za Milan u 72 dosadašnja dvoboja.

Na meti i Badelj, Pašalić blizu ostanka.

No, to nije sve. Uvijek je aktualizirana priča oko Milana Badelja, a Milan je svakako jedna od opcija za njegovu budućnost. Hrvatski veznjak nakon isteka ugovora na kraju sezone napustit će Fiorentinu kao slobodan igrač, a Montella ga je želio dovesti još prošlog ljeta, ali nije uspio.

Međutim, sada ne postoje prepreke za transfer, ako strateg Rossonera nije promijenio mišljenje. Time bi se lako moglo dogoditi da sljedeće sezone gledamo tri Hrvata u Milanu, jer bi uz Kalinića i Badelja tu bio i Mario Pašalić, koji je sve bliže ostanku.

Pašalić je ovu sezonu proveo u talijanskoj momčadi na posudbi iz Chelseaja, a talijanski mediji pišu kako je Milan spreman na novu jednogodišnju posudbu, što bi trebao prihvatiti i londonski klub, nakon čega bi klub iz Lombardije morao otkupiti Marija.

Dakle, Milan na hrvatski pogon sljedeće sezone - itekako je moguće.

(Index.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji