Donnarummina odluka trese Evropu: Raiola i Guardiola?! Milan mora da ponudi više od novca

Šta će biti sa najtalentovanijim golmanom sveta?

Čak i ako narednog leta ne promeni klub i ne ostvari neku transfer bombu, Gianluigi Donnarumma će svakako biti zvezda fudbalske pijace u Evropi.

U ovom trenutku je teško naći atraktivnijeg i perspektivnijeg fudbalera u Evropi. Milanov 18-godišnji golman je apsolutna senzacija i vrlo verovatno budući broj jedan na svetu. Ali loša situacija posrnulog milanskog giganta, neizvesnost oko narednih poteza novog rukovodstva i ugovor koji Donnarumma veže za klub do 2018. godine su zagrejali priču oko Gigiovog statusa do maksimuma.

Već mesecima se spekuliše šta će odlučiti mladi golman. Problem je što ga zastupa Mino Raiola kojem je najmanje isplativa opcija da njegova „zlatna koka“ ostane u Milanu. Koketirao je sa Juventusom iza leđa Milanu, pokušavao da progura tu priču, ali mladi golman ne želi u redove ljutog rivala. On bi najradije ostao u Milanu. Rossoneri žele da ga zadrže i da ga učine stubom kluba u narednoj deceniji, ali im okolnosti ne idu na ruku.

Svestan je i Donnarumma da aktuelni tim Milana nije konkurentan u borbi za trofeje, a sa druge strane ga zasipaju ponude najvećih evropskih klubova. Manchester City je klub koji će učiniti sve da dovede Donnarummu ako mu se ukaže šansa. Ne treba trošiti reči da bi se Raiola debelo naplatio od premijerligaša.

„On je apsolutno golman top klase. Ima nenormalan kvalitet za nekog ko je tek napunio 18 godina“, rekao je Pep Guardiola.



S obzirom da Gigio uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora, Milan baš i ne može da se pogađa oko cene ako golman odluči da ostane, pa u Cityu veruju da bi im 35.000.000 evra bilo dovoljno da nateraju Rossonere na kapitulaciju. Cityu je neophodan takav golman. Caballeru ističe ugovor, Bravo je razočarao i nalazi se na izlaznim vratima, a Joe Hart će opet morati da traži novi klub kada se vrati sa pozajmice iz Torina. Donnarumma bi rešio pitanje golmana u Manchester Cityu za duži vremenski period.

Šta može Milan?

Njegov adut je želja igrača da ostane. Donnarumma je zaljubljen u klub, želeo bi da postane jedan od simbola Milana, ali mu je potrebno uverenje kluba da će ekipa opet biti konkurentna u borbi za titule. Novi vlasnici iz Kine i njihovi ljudi Fassone i Mirabelli su tek preuzeli klub, imaju neke ambiciozne planove, ali nemaju mnogo vremena da pred Donnarummu postave konkretne dokaze. Dovođenje atraktivnih pojačanja bi bio ubedljivo najbolji argument za Donnarummu da potpiše novi ugovor.

ANKETA: Da li ste za prodaju Donnarumme, a kupovinu Belottija?

Novac nije ključni u toj priči. Mladi golman ne juri za parama, na Ostrvu bi mogao da zaradi nekoliko puta više, ali je spreman da u Milanu ostane za manju platu, ako se poklope sportske ambicije. Još 2015. godine je mladi čuvar mreže kao čudo od deteta imao primamljive ponude sa Ostrva, ali ga je Galliani tada ubedio da ostane i potpiše stipendijski ugovor. Što dovoljno govori o karakteru ovog momka... Milan mu sada nudi ugovor vredan između 3.000.000 i 3.500.000 evra po sezoni do 2022. godine.

Da se pita Mino Raiola, ponuda bi odmah bila odbačena, ali Milan igra na karti Donnarumminog srca. Međutim, to srce ne bi trebalo izneveriti nedostatkom ambicije i nastavkom životarenja u proseku...

Čeka nas vruće leto u kojem će Donnarumma biti jedno od načešće pominjanih imena.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji