Prvi poklon Kineza, Milan konačno ulovio željenog štopera!

Visina transfera je 18.000.000 evra.

Milan je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, javljaju italijanski mediji. Novi član Rossonera će postati argentinski reprezentativac Mateo Pablo Musacchio.

Štoper Villareala će se na kraju sezone preseliti u Milan u tranafseru teškom 18.000.000 evra. Zarađivaće 3.000.000 evra godišnje.

Reč je o igraču kojeg Milan juri duže od godinu dana i koji je letos bio na pragu dolaska, ali je u poslednjem trenutku dao negativan odgovor. On je velika želja Adrijna Gallianija koji letos nije uspeo da završi transfer, a sada će Argentinca u Milan dovesti potpuno drugi ljudi...

Budući vlasnici kluba iz Kine su prethodnih dana ovlastili svoje ljude Fassonea i Mirabellija da pregovaraju sa Musacchijevim agentom, pošto su prethodno razgovarali sa Gallianijem. Kompanija Sino Europe Sports je prethodnih dana uplatila dve tranše depozita od po 20.000.000, donosno 30.000.000 evra za preuzimanje kluba. U konačnom zbiru sa ranijim uplatama, to je depozit od 250.000.000 evra Berlusconijevoj kompaniji. I dovoljan je da budući vlasnici već počnu da vuku konkretne korake na fudbalskoj pijaci.

Musacchio je pristao da se preseli u Milan, a Villareal je pristao na obeštećenje od 18.000.000 evra. Prošlog leta se Žuta podmornica opirala kaluzulom od 50.000.000 evra, ali pošto Argentinci ugovor ističe u leto 2018. godine, naredni prelazni rok je poslednja šansa da njemu zarade pristoje pare.

Da su se pomirili sa njegovim odlaskom, govori i vest da već traže zamenu za njega. Predsednik Roig je stupio u kontakt sa Lyonom kako bi izdejstovavo kupovinu argentinskog štopera Emmanuela Mammane kao zamene za zemljaka.

Musacchio bi u Milanu trebalo da čini štoperski tandem sa Alessiom Romagnolijem pošto aktuelni štoperi Zapata i Paletta ne ulivaju previše poverenja.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji