Milan kupuje Wilshere-a na Beckhamovu preporuku

Engleski fudbaler Jack Wilshere (25) mogao bi narednog leta da pređe u Milan, ukoliko Arsene Wengere ostane na klupi londonskog kluba i odluči da ga proda godinu dana pre isteka ugovora.

Kada mu se u junu završi jednogodišnja pozajmica u Bournemouth u Arsenalu bi moglo da dođe do velikih promena u ekipi, što bi Wilshere mogao da iskoristi i pređe na ”San Siro”, pošto je već godinu dana jedna od najvećih transfer želja milanskog kluba.

Engleski reprezentativac je još prošlog leta želeo da zaduži opremu “Rossonera”, da bi poslednjeg dana prelaznog roka, ipak, pristao da sezonu odigrao kao pozajmljen igrač u Bournemouth.

Wilshere-a je Milanu preporučio David Beckham, čija se reč na ”San Siru” veoma poštuje posle dvogodišnje veoma uspešne saradnje. Sam igrač želi karijeru da oživi u Italiji, pošto se uverio u odlična iskustva reprezentativnog kolege Joe-a Harta, koji ima veoma dobru sezonu u Torinu kod srpskog stratega Siniše Mihajlovića.

Kako pišu engleski mediji, Wengere još uvek ima poverenja u Wilsherove fudbalske sposobnosti, ali je zabrinut zbog učestalih povreda engleskog veziste, čiji su “problemi” u Arsenalu počeli angažovanjem Mesuta Ozila iz madridskog Reala za 42.5 miliona funti pre četiri godine.

Ipak, situacija u Wilsherovu korist bi na “Emiratima” mogla da se okrene već predstojećeg leta, ukoliko nemački reprezentativac odluči da napusti klub. U tom slučaju, Arsenal bi najverovatnije ponudio novi ugovor fudbaleru koji je već sedam godina na platnom spisku “Tobdžija”.

Ukoliko Arsenal ili Milan ne uspeju da se dogovore sa Wilshere-om, za usluge veznog igrača engleske reprezentacije zainteresovani su Watford, Cristale Palace, Roma i Benfica.

(Novosti.rs)
Noviji Stariji