Rossoneri u četvrtfinalu Kupa! Milan opet pokazao srce i okrenuo, Miha ponovo bez osvete

U četvrtfinalu protiv Juventusa!

Milan je opet skinuo skalp Torinu na San Siru, Siniša Mihajlović ni u drugom pokušaju nije uspeo da se osveti bivšem klubu. Rossoneri su posle 0:1 na poluvremenu, preokrenuli u drugom delu, slavili 2:1 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Italije gde ih čeka Juventus.

Iako je u pitanju kup takmičenje, oba trenera su izveli najjače sastave, a na kraju je Montella ponovo nadmudrio Mihajlovića. Torino je bio bolji u prvom poluvremenu, debitovao je Iturbe, a do zasluženog vođstva ih je doveo Belotti majstorskom završnicom posle asistencije Benasia u 27. minutu.

Ali Milan je ove sezone ekipa koja ima karakter i nikada ne odustaje. U prošlom kolu su iščupali pobedu protiv Cagliarija na jedvite jade, a večeras su opet pokazali mentalnu snagu i za tri minuta srušili sve što je Torino gradio sat vremena igre. Prvo je Kucka izjednačio u 61. minutu. Suso je zapoečo akciju i izlomio odbranu Torina, lopta je iz odbitka došla do Bonaventure koji je centrirao u peterac a Slovak je sačekao na drugoj stativi i pogodio. Samo tri minuta kasnije, je Suso opet bio kreator akcije za gol, sjajno je centrirao na peterac gde je Bonaventura uhvatio neodbranjiv volej. Slatka osveta Susa treneru Mihajloviću koji ga je precrtao u Milanu...

Rossonere sada čeka veći klub iz Torina i treći derbi u sezoni prpotiv Juventusa.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji