Plan B ako ne dođu Kinezi: Berlusconi sa 100.000.000 evra i četiri pojačanja gradi Italo-Milan iz snova!

Samo bi Španac Suso bio “uljez”.

Dolazak Kineza je opet pod znakom pitanja. Misteriozni biznismeni sa Dalekog istoka koji se mesecima najavljuju kao novi vlasnici Milina i čak su uplatili neku vrste “kapare” sada više nisu tako sigurna opcija.

Berlusconi sada javno ističe da je dolazak Kineza prolongiran ili da ga možda uopšte neće biti.

“Znam kakva je kineska birokratija i koliko je potrebno vremena. Zato sam pričao sa direktorima u našoj kompaniji i složili smo se da sačekamo još malo. Naravno, ako dobijemo bankarske garancije da kineski novac zaista postoji. Upoznao sam lidera kineskog konzorcijuma i on mi je ostavio utisak pouzdanog čoveka”, rekao je Berlusconi koji tako podgreva sumnje da se iza kineske ponude zaista krije neka prevara i da novac ne postoji.

U slučaju da Kinezi u decembru ne preuzmu klub, vremešni gazda Rossonera je spreman da ostane. Pogotovo sada kada su rezultati dobri i kada mu je popularnost skočila. Posle dugo vremena, Milan ima šanse da se plasira u Ligu šampiona što bi bio prvi korak ka finansijskom oporavku slavnog kluba.

Rimska Repubblica tako danas piše da Berlusconi ima i plan B. A to je stvaranje sveitalijanskog Milana o kojem je i ranije pričao. Milanov tim sastavljen od mladih Italijana je Berlusconijeva tiha patnja. Kod Montelle se naziru konture tog tima sa Donnarummom, De Scigliom, Romagnolijem, Locatellijem… Ti igrači su nedodirljivi.

“Odbio sam ponude za De Sciglia, Donnarummu i Romagnolija. Želimo da gradimo tim oko njih trojice”, rekao je Berlusconi.

De Sciglio i Donnarumma imaju ugovor do 2018. godine i s njima se već uveliko radi na produženju saradnje. Pogotovo što je Juventus na obojicu bacio kandže i želi da ih preotme Milanu. Blindiranje aktuelnih nosilaca igre je prioritet, a potom sledi druga faza i dovođenje potrebnih pojačanja.

Navijači Milana „napali“ Gallianija posle meča: Ostani!

Repubblica piše da je Berlusconi spreman da investira 100.000.000 evra narednog leta u dovođenje četvorice mladih italijanskih fudbalera.

Odakle Berlusconiju pare ako je hteo da proda klub jer više nije mogao da ulaže? Od Kineza!

Sino grupa iz Kine koja je najavljivana kao budući vlasnik je već uplatila 100.000.000 evra depozita koji im neće biti vraćen ako do januara ne uplate ostatak novca i ne preuzmu većinski paket akcija. Kako taj scenario izgleda sve sumnjivije, Berlusconi bi dobio 100.000.000 evra od depozita za dovođenje pojačanja.

I spreman je da ih uloži u četvoricu mladih Italijana. Veći deo bi otišao na dovođenje Andree Belottija iz Torina koji je tek produžio saradnju sa Bikovima, pa cena ne bi bila manja od 50.000.000 evra. Iako ima otkupnu klauzulu od 90.000.000 evropskih novčanica. Preostale tri želje su fudbaleri Atalante: defanzivci Caldara i Conti kao i vezista Gallardini.

U tom slučaju, Berlusconiju bi se zaista ostvario san o Italo-Milanu. Tim bi izgledao ovako:
Donnarumma - Conti, Romagnoli, Caldara, De Sciglio - Gallardini, Locatelli, Bonaventura - Suso - Belotti, Lapadula.

Španac Suso bio bio jedini “uljez”…

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji