Montella: Nismo favoriti, moramo biti oprezni

Trener Milana, Vincenzo Montella, najavio je derbi s Interom koji je na rasporedu sutra u 20:45. Montella upozorava da Milan nije favorit.

Vincenzo Montella upozorio je Milan da bi mogla biti velika pogreška smatrati se favoritom u derbiju s Interom sutra u 20:45, piše Football Italia.

„Spremni smo i ključno je da u susret uđemo smireni i pokažemo što znamo. Igramo protiv ekipe koja je imala uspona i padova, no konstantno je to da su dobri kad igraju teške utakmice. Zato moramo biti svjesni toga da će Inter biti jako motiviran“, rekao je Montella pa nastavio:

„Da sam na Piolijevom mjestu poradio bi na psihološkom aspektu. Mislim da Inter ima pojedince koji mogu ugroziti čak i Juventus. Derbi je utakmica puna skrivenih opasnosti i ne smijemo se smatrati favoritima. Čak i da to osjećamo podsvjesno, to bi bila velika pogreška. Moramo ući u ovaj susret s jednako odlučnosti i poštovanja kao protiv Juventusa. Mislim da će to izvući najviše iz nas“, rekao je trener Milana.

Montella je Milan preuzeo početkom sezone, a ovo mu je prvi milanski derbi.

„Malo sam uzbuđen. Hvala brojnim navijačima koji će doći. Siguran sam da će nam dati dodatnu snagu. Sanjate o tome kad počinjete s nogometom“, rekao je Montella pa se osvrnuo na stanje u ekipi:

„Nedostaje nam Romagnoli. Nemamo sličnih igrača jer on ima dobru viziju i karakter. Zato moramo napraviti nešto drugačije. Teško da će sutra igrati. Ne želimo riskirati. Zapata i Gomez su drugačiji, ali nisu komplementarni u ekipi. Mislim da Južnoamerikanci imaju dobru formu nakon reprezentativnih obaveza“, zaključio je Montella.

(Sportarena.hr)
Noviji Stariji