Galliani, Gigiova krv na jakni i temelj za novi veliki Milan

Da li Donnarumma (17), Locatelli (18) i Romagnoli (21) mogu da budu osnova za formiranje još jednog supertima Rossonera?

Izvršni direktor Milana Adriano Galliani bio je oduševljen kao retko kada posle sinoćnjeg velikog trijumfa nad Juventusom u derbiju Serije A! On je prvo privukao pažnju emotivno slaveći na tribinama nakon odbrane Donnarumme i okončanju susreta, a onda je dobro raspoloženje pokazao i davajući izjave za medije...

"Otišao sam da zagrlim Gigia (Gianluigi Donnarumma) nakon poslednjeg zvižduka, ali nisam video da njegova rana na uhu i dalje krvari i ostala mi je fleka na jakni. Neću da bogohulim, ali njegova je krv je tako važna, ne moram ovo da perem", počeo je u šaljivom tonu jedan od najpoznatijih ćelavaca u svetu fudbala.

"Osećam neizmernu radost posle ovakve pobede. Razgovarao sam sa predsednikom, i on je oduševljen. Osvojili smo 16 bodova u poslednjih šest kola. To je neverovatno! A još je neverovatnije da smo pobedili Juventus predvođeni igračima od 17 i 18 godina. To ne može niko na svetu. Donnarumma me je podsetio na Abbiatija u Peruđi pre mnogo godina kada smo osvajali scudetto. Krv mi se zaledila u žilama kada je Khedira uputio onaj šut u poslednjoj sekundi, ali Gigio je bio fantastičan".

Donnarumma je Milanov supermen! (VIDEO)

Galliani je često bio na meti navijača poslednjih godina jer na San Siro nisu stizale velike zvezde na koje je slavni klub navikao proteklih decenija u Berlusconijevoj eri. Sada deluje da je došlo njegovih pet minuta...

"I ovo dokazuje da smo zapravo radili dobar posao sa našim omladincima. Tu je i Alessio Romagnoli. Njemu je tek 21. On je takođe bio savršen, Italija je dobila defanzivca za narednih deset godina", istakao je Galliani i podvukao da su trojica pomenutih momaka dobar temelj za stvaranje novog, moćnog Milana.

Poništen gol Juventusa, odnosno Miralema Pjanića, po mnogima je bio potpuno regularan. Međutim, navijači Milana sada smatraju da je rezultat 1:1, pošto je u sezoni 2011/12 u derbiju poništen čist gol Sulleyu Muntariju.

"On je ušao u svlačionicu sinoć posle utakmice, ali ne mogu da vam kažem šta mi je rekao". 

Podsetimo, pre četiri godine u derbiju, u 25. kolu Serije A pri rezultatu 1:0 za Milan, nije priznat čist pogodak Muntarija (VIDEO).

"Slika sa Muntarijevim golom? Još uvek je imam. U godinama sam u kojima se često zaboravlja, a ovo je podsetnik za sva vremena. Možda je samo gol Van Bastena '88 u Beogradu upečatljiviji od ovoga", rekao je tada Galliani.

Na kraju razgovora sa novinarima Adriano Galliani je ipak malo spustio loptu na zemlju:

"U ovom trenutku za nas sve ide odlično, nemamo nikakvih problema. Mnogo je bolje nego prošle sezone. Ali ovaj poraz Juventus ne čini manje dobrim timom. Oni su i dalje najjači u Italiji, što se toga tiče ništa se ne menja".

Sličnog mišljenja je i trener Stare dame Max Allegri. Njega poraz nije mnogo pogodio, međutim, nije mogao a da ne pomene sudiju Rizzolija...

"Postigli smo važeći gol koji je poništen tek posle intervencije i protiska fudbalera Milana. To je dovelo do toga da sudija posumnja u svoju odluku. Posle toga fokus je bio na sudijama. Igralo se pod pristiskom. Ali takve stvari se u fudbalu dešavaju. Ovaj poraz za nas ništa ne menja. Nemam primedbe za moje momke, mogu samo da ih pohvalim. Milan je bio organizovaniji i došao je do bodova".

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji