Đavoli došli po svoje - Locatellijeva raketa srušila Juventus, veliki Milan se konačno uspravio!

Milanovi klinci Donnarumma i Locatelli za prvi trijumf Rossonera nad Starom damom posle četiri godine!

Dilema više nema - Vincenzo Montella na putu je da vrati slavni Milan na stare, šampionske staze! Posle skoro četiri godine čekanja, navijači Rossonera uspeli su da vide pobedu svoje ekipe u velikom derbiju sa Juventusom. Bilo je 1:0 za sedmostrukog šampiona Evrope u devetom kolu i sada ponovo imamo veoma zanimljivu trku za titulu prvaka Italije.

Da sve bude još slađe i bolje za Milan, pored toga što sada ima samo dva boda manje od Stare dame, Rosoneri su definitivno dobili igrača za budućnost - Manuela Locatellija. Ovaj 18-godišnji vezista je u 73. minutu zveknuo loptu pod prečku tako da je ni odbrana Juventusa ni golmanski „tata“ Gianluigi Buffon nije uspeo da je zaustavi.

Nakon toga na tribinama jednog od najlepših i najfudbalskih stadiona na svetu nastao je delirijum, jer su svi na stadionu postali svesni da bi posle devet vezanih poraza u duelima sa ljutim rivalom, Milan konačno mogao da slavi.

Istovremeno, pokazalo se da Juventus ipak ima pukotine u svom timu, doživela je Stara dama prvi poraz posle šest vezanih trijumfa u svim takmičenjima. Nedostajao je, doduše, ekipi Massimiliana Allegrija i Paulo Dybala koji je zbog povrede mora da izađe u ranoj fazi utakmice.

Juventus je čak i postigao gol večeras u 36. minutu, i to Miralem Pjanić iz slobodnog udarca sa više od 30 metara. Ipak, posle konsultacija Nicole Rizzolija sa pomoćnicima, pogodak je poništen jer se Leonardo Bonucci u trenutku izvođenja slobodnog udarca nalazio u ofsajdu i ometao je mladog Gianluigija Donnarummu.

Upravo je ovaj mladić u poslednjim sekundama nadoknade fantastičnom paradom sprečio izjednačenje posle udarca Samija Khedire.

Inače, pored Locatellija i mladi Donnarumma večeras je pokazao da je prava budućnost Milana i italijanskog fudbala, a trener Montella da svakako dobro radi svoj posao i ume da motiviše ekipu na pravi način.

Jasno je da ova generacija Rossonera nema onu čaroliju koju se imale neke prethodne, na primer sa Gullitom i Van Bastenom, kasnije Savićevićem ili Shevchenkom ili možda Kakom, ali posle dugo godina perspektiva Milana deluje svetlo i pozitivno. A to je potvrdio i ovaj meč koji je definitivno bio najteži ispit za Montellinu ekipu u dosadašnjem toku sezone.

Juventusu, sa druge strane, ostaje da zbije redove i dobro razmisli zašto je i drugi put ove sezone poražen u milanskoj fudbalskoj katedrali.

(Mozartsport.com)
Noviji Stariji