Ovo već liči na nešto! Milan sa osmoricom Italijana u timu tukao Lazio u derbiju!

Da li je to slavni klub sa San Sira konačno odabrao put kojim će krenuti ka izlasku iz mračnog tunela?

Konačno da sunce malo ogreje i navijače Milana! Pobeda u derbiju! Sigurna pobeda nad Laziom (2:0) i prvi put od februara da su Rossoneri vezali dva trijumfa u prvenstvu. 

Daleko od toga da je tim Vincenza Montelle blistao i da je ono što je pokazao večeras ideal kome će težiti, ali od svega onoga prikazanog u prethodnim utakmicama ovo zaista zaslužuje pohvalu. Zaljubljenici u crveno-crne boje, ako ništa drugo imaju čemu da se nadaju. Ta konstatacija može se potkrpiti i činjenicom da se na San Siru konačno vidi nekada ideja u stvaranju novog tima. Šansu da se iskažu u derbiju dobili su mladići iz Milanove škole, poput Calabrie, Locatellija, De Sciglia, pa još ranije afirmisanog Donnarumme, ili skupo plaćenog Romagnolija.

Ispostavilo se da je to mnogo bolji izbor od onih istrošenih ili polovnih zvezda i zvezdica, nedostojnih dresa sedmostrukog šampiona Evrope. Pa ko prođe filter ove sezone ostaće i biti deo nekog novog Milana. Pravac je, dakle, konačno tu. Ima i svetla na kraju tunela, reklo bi se...

Lazio večeras nije bio dostojan rival Milanezima. Domaćin je više želeo pobedu, više trčao, čak toliko više da su Nebeskoplavi u pojedinim delovima meča delovali kao anemični amateri. Doduše, gol u finišu prvog dela značajno je olakšao posao Milanu. Kucka je izbacio Carlosa Baku samog pred gol i realizacija je bila rutinska - 1:0.

Milan je kontrolisao utakmicu od prvog minuta, ali je na drugi gol morao da sačeka do 74. minuta. Rukom je prilikom klizećeg starta igrao Radu i sudija nije imao dilemu - penal. Odgovornost je preuzeo Niang - 2:0. Rossoneri su imali još nekoliko bezuspešnih pokušaja do kraja, Lazio nastavio da spava, tako da se rezultat više nije menjao.

Milan sada deli drugo mesto sa Juventusom na tabeli. Oba tima imaju po devet bodova, s tim što Stara dama svoj meč 5. kola tek treba da odigra.

Zanimljiv je podatak da se u jednom trenutku na terenu u dresu Milana našlo čak osam Italijana. Stranci su bili samo Kucka, Bacca i Niang. Silvio Berlusconi se povukao, a njegova želja da jednog dana gleda "domaći" Milan kao da se tek sada polako ostvaruje...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji