Venturina Italija: "Penzioneri" i Donnarumma

Novi selektor Italije Giampiero Ventura saopštio prvi spisak nakon što je nasledio Antonia Contea na klupi "azzurra".

"Azzurri" su na novom početku.

Nakon poraza u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, kada su Nemci bili bolji od njih nakon jedanaesteraca, vreme je da se javnosti predstavi i novi selektor Italije Giampiero Ventura koji je nasledio dosadašnjeg "šefa" Antonia Contea.

Ovaj 68-godišnjak, koji je prethodnih pet godina radio sa Torinom, izabrao je 26 fudbalera za prijateljski meč sa Francuskom (1. septembar, u Bariju) i takmičarski u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine sa Izraelom (5. septembar, u Haifi).

Već nakon eliminacije od Nemačke moglo se čuti od najiskusnijih igrača Italije, a bilo ih je mnogo sa takvim epitetom, da će mnogi od njih završiti reprezentativnu karijeru.

Prvi je "povukao" Andrea Barzagli, koji je bio neutešan nakon poraza, a sličnog mišljenja bio je i De Rossi.

Međutim, obojica su na novom spisku Venture, pa je ovaj stručnjak izgleda uspeo da ih ubedi da se predomisle, a osim njih poverenje je ukazao i Grazianu Pelleu, iako je ovaj odlučio da ode u Kinu.


Da ne misli samo na "stare snage" pokazuje i poziv talentovanom golmanu Milana Gianluigiju Donnarummi koji je tako postao najmlađi u seniorskoj reprezentaciji "azzurra" još od 1911. godine, a rekord mu je "izmakao" za tri meseca - on trenutno ima 17 godina i šest meseci.

Takođe tu su i talentovani štoperi Daniele Rugani (Juventus) i Alessio Romagnoli (Milan).

Golmani: Bufon (Juventus), Donnarumma (Milan), Marchetti (Lazio).

Odbrana: Antonelli, De Sciglio, Romagnoli (Milan), Astori (Fiorentina), Ogbonna (West Ham), Bonucci, Barzagli, Chiellini, Rugani (Juventus)

Sredina: Bernardeschi (Fiorentina), Bonaventura, Montolivo (Milan), Candreva (Inter), Parolo (Lazio), De Rossi, Florenzi (Roma), Veratti (PSG).

Napad: Belotti (Torino), Eder (Inter), Gabbiadini (Napoli), Immobile (Lazio), Pavoletti (Genoa) i Pelle (Shandong).

(Mondo.rs)
Noviji Stariji