Milik - Callejon - Mertens šou! Uzalud Susova lepotica, Milan nema odbranu za Napulj

Napolitanci slavili u zanimljivom meču sa šest golova i dva crvena kartona za goste.

Napoli se iskupio za fijasko u Peskari, Milan nije imao sreće kao protiv Torina. Prva pobeda Napolitanaca  i prvi poraz Rossonera u novoj sezoni Serije A posle interesantnog međusobnog okršaja na San Paolu. Na kraju, ipak zasluženih 4:2 za Napoli, ali Milan daje znake život pod Montellom.

Najveće pojačanje Napolitanaca Arakdijuš Milik je počeo da kupuje ljubav podno Vezuva. U prvom meču pred vatrenim Napolitancima je strpao dva komada Milanu u prvom poluvremenu i izgledalo je da Sarrijev tim laganim korakom ide ka pobedi.

Poljak koji izrasta u jednog od najboljih napadača Evrope je načeo Rossonere u 18. minutu pošto je spakovao otpadak u mrežu. Prethodno je neuhvatljivi Mertens pogodio stativu. U 33. minutu je duplirao prednost. Iako jedan od najopasnijih igrača u skoku, Rossoneri su ga lagano pustili da skoči posle kornera Callejona i glavom zakuca loptu u mrežu Donnarumme. Zasluženo vođstvo Napolija koji je dominirao u prvom poluvremenu, Milan nije pokazao skoro ništa u prvih 45 minuta...

Ali zato jeste šokirao Napulj u drugom delu igre. Niang i Suso su golovima odgovorili treneru Montelli na poverenje koje im je ukazao. Nijang je neočekivano lako prošao kroz Napolijevu odbranu u 51. minutu i matirao Reinu, a samo četiri minuta kasnije je Suso postigao fantastičan gol udarcem sa 20 metara i Napolitnaci nisu mogli da veruju šta se dešava.

Ipak, Milan nema kapacitet u odbrani da bi zadržao vođstvo protiv ekipe kakva je Napoli. Samo minut po ulasku sa klupe, Zielinski je fenomenalno povukao kontru, Mertens još jednom odlično šutirao, a novi otpadak je Callejon pretvorio u gol. Milan nije uspeo da se po drugi put vrati u meč.

Pogotovo kada je Juraj Kucka bespotrebno zaradio isključenje, mada je sudija prenaglio u toj odluci. Stvari su postale još gore za Rossonere u 87. minutu. Niang je napravio neverovatnu glupost i takođe morao ranije na tuširanje. Brojčanu nadmoć Napolitanci su na kraju krunisali i četvrtim golom. Udarac Callejona Romagnoli je pokušao rukom da izbaci sa gol-linije ali nije uspeo - 4-2.

Sledi internacionalna pauza koja će trajati dve nedelje.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji