Najava boljih vremena u Milanu? Chelsea otvoren za pozajmicu Cuadrada, tu je i Valero

Rossoneri pikiraju dva kapitalna pojačanja za narednu sezonu...

Milan ima nove vlasnike, spremne da ulože veliki novac u naredne četiri godine kako bi klubu vratili stari sjaj, ali novi trener Vincenzo Montella i dalje nije dobio pojačanja kojim bi započeo proces rehabilitacije.

Posao oko dovođenja dojučerašnjeg desnog beka Reala Alvara Arbeloe propao je u poslednjem trenutku, ali zato su na horizontu dva nova imena - Juan Cuadrado i Borja Valero.

Interesovanje za kolumbijskog brzanjca nije neka novost, ali jeste to da je Chelsea spreman da ga se odrekne samo nekoliko dana pošto je Antonio Conte najavio da će imati minutažu na Stamford Bridge-u. Sve je počelo od saznanja da je Cuadradov agent Alessandro Lucci stigao u London kako bi izboksovao odlazak njegovog klijenta, tačnije povratak na Čizmu. Mada je Juventus prvi kandidat za potpis, što je i logično s obzirom na to da je Kvadrado povratio deo samopouzdanja igrama u dresu Bianconera proteklih šest meseci, Montella je izrazio želju da uzme Kolumbijca, a Chelsea pristao na razgovor.

Pouzdani milanski mediji Gazzerta i Sportmediaset tvrde da su Plavci spremni da pričaju na temu pozajmice, mada im ni transfer ne bi smetao ukoliko Rossoneri pristanu na cenu od 30.000.000 evra. Problem leži u tome što Milan nema postojeći kapital na raspolaganju, dok vlasnička struktura u klubu još nije rešena kroz papire, a već su na čekanju transferi Matea Musacchia iz Villareala i Piotra Zielinskog iz Udinesea. Novac za realizaciju ova dva posla trebalo bi obezbeđen kroz prodaju Carlosa Baccu, što je veliki problem za klub. Jer, Milan je već dva puta dogovorio sa West Hamom transfer na 30.000.000 evra, ali je Baka dva puta odbio da pređe u London. Zbog toga u petak popodne došlo je do snažne konfrontacije u Milanellu, nakon čega je Bacca izbačen sa liste putnika koji idu na američku turneju.

Još jedna Milanova meta poslednjih dana je Borja Valero. Mada su kontakti sa igračem već uspostavljeni, a obostrana želja za saradnjom nije sporna, Milan pred sobom i dalje ima težak zadatak. A to je da ubedi Fiorentinu da pusti Španca. Pozajmica uz opciju kupovine je realna opcija, ali Viola sigurno neće biti laka na novcu, već će pokušati da izvuče najviše što može.

E sad, pitanje je šta tu može Adriano Galliani? Ima li još žara u njemu da izboksuje dva važna transfera za novi početak nekog novog Milana.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji