Bacca i Napoli - sad ili nikad! Pipita pokrenuo lančanu reakciju, dve opcije u igri - 30.000.000 ili 20.000.000 + El Kaddouri

U Milanu slave, jer bi tako mogli da završe dva važna transfera...

Dok se fudbalska Evropa još oporavlja od potresa koji je izazvala potvrda da Gonzalo Higuain definitivno ide u Juventus, Italija se nalazi na pragu prave lančane reakcije.

Napoli je ostao bez najboljeg igrača i strelca posle dogovorenog drugog najvećeg transfera u istoriji fudbala posle Garetha Bale-a i Reala, a klubu podno Vezuva sada su pod hitno potrebna pojačanja kako bi se umanjio efekat Higuainovog odlaska, ali i smirile strasti među rezigniranim navijačima, koji su besni zbog prodaje Pipite najvećem rivalu. U igri je već Corentin Tolisso, ali njegov transfer je i dalje daleko od realizacije. Ali, sada će Napoli imati više novca na raspolaganju.

Napoliju gori pod nogama, jer je sada Maurizio Sarri ostao sa desetkovanim sastavom 20 dana pre početka prvenstva, a rešenje u napadu mogao bi da bude nezadovoljni Kolumbijac. Bacca je već dva puta odbio West Ham, zbog čega se našao na odstrelnoj listi Milana i nije više u kombinaciji za tim, a spas bi mogao da pruži Napoli, koji je Rossonerima već pripremio dva moguća scenarija.

Prvi je da odmah plati 30.000.000 evra za transfer i time razreši sve dileme, a drugi je da Milanu na račun legne 20.000.000 evra, a da uz to dobije i ugovor Omara El Kaddourija.

Vincenzu Montelli bi svakako više odgovarala veća suma novca, jer bi time konačno završio transfere toliko puta pominjanih Musacchia i Zielinskog. Ali, sada je sve stvar dogovora. Milanu nije potreban Bacca, Napoli nema drugo rešenje. Tačnije, imao je u Mauriu Icardiju, ali je Interov zahtev od 55.000.000 bio preveliki za igrača koji ima česte probleme sa formom i ponašanjem.

Dakle, Carlos Bacca i Napoli - sad ili nikad.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji