Aeroplanino sleće na San Siro: Montella preuzima Milan

Sampdorii obeštećenje od 1.100.000 evra...

Izgleda da je gotovo i da je pitanje sata kada će Vincenzo Montella i zvanično biti imenovan za novog trenera Milana umesto Cristiana Brocchija. Dakle, Aeroplanino sleće na San Siro u narednih nekoliko časova, a nakon što su klubovi prethodnih dana postigli konačan dogovor.

Milan će uplatiti timu iz Genoe obeštećenje od 1.100.000 evra i drugu sezonu uzastopno će dovesti trenera iz redova Sampdorie. Pokušaj sa Sinišom Mihajlovićem prošlog leta nije uspeo, ali uporni Rossoneri se ne predaju. Veruju da je Montella pravi izbor, a da je tako sugeriše i činjenica da se 42-godišnji stručnjak nedavno spominjao i kao potencijalni naslednik Antonia Contea na klupi Italije.

Pošto će taj posao posle Evropskog prvenstva verovatno pripasti iskusnom stručnjaku Giampieru Venturi, jasno je da Montella mora da razmotri druge opcije, a klupa posrnulog italijanskog giganta biće svakako dovoljno veliki izazov za njega.

Montellin menadžer Alessandro Lucci u ovim trenucima je na sastanku sa čelnim čovekom Milana Adrianom Gallianijem i ugovara detalje buduće saradnje, a zanimljivo da je proslavljeni napadač uspeo da ubedi čelnike Milana da je pravi izbor za ovaj posao posle samo šest meseci koliko je proveo na kormilu Sampdorie.

Na kraju, spomenimo i da će Montellu na klupi Sampdorie zameniti Stefano Pioli ili Marco Giampaolo.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji