Kinezi će izvisiti za Milan?! Berlusconi otkrio da želi da proda klub, ali i koliko mu to teško pada

Pre nešto više od nedelju dana pouzdani italijanski list Corriere dello Sport osvanuo je sa bombastičnom informacijom da će Milan biti prodat grupi kineskih investitora do ponedeljka koji je za nama. To se nije dogodilo usled nedostatka jasnog dogovora dve strane, a kako sada stvari stoje multimilionske transakcije neće biti do kraja sezone! I pitanje je da li će saradnje sa inostranim milijarderima uopšte biti?!

Tako je bar otkrio dugogodišnji vlasnik Silvio Berlusconi, koji se navijačima obratio putem društvenih mreža i po prvi put otkrio da zaista želi da proda klub, ali ne i po svaku cenu.

"Kao i svi vi, ja sam jedan od onih koji je srce dao za Milan i pati kada stvari ne idu kako treba. Ali, ja patim možda i više od bilo koga od vas, jer sam u klub uložio preko milijardu evra. Samo prošlog leta – preko 152.000.000 evra", rekao je kontroverzni predsednik u uvodnom obraćanju javnosti, a onda nastavio:

"Ipak, moraćemo da budemo saglasni oko toga da nismo videli lošiji Milan od ovog sadašnjeg. Ove sezone pronašao sa snagu da promenim neke stvari, zato smo došli do finala Kupa gde igramo sa Juventusom, što vraća nadu u bolje sutra. Čini mi se da sada imamo i određeno poboljšanje u kvalitetu fudbala koji igramo. Imali smo Cristiana Brocchija u našoj kući, vrlo dobrog trenera mladog tima od kojeg sam tražio da pokaže hrabrost i on je to uradio".

Mada Sinišu Mihajlovića nije pominjao imenom i prezimenom, moglo se zaključiti da su pohvale na Brocchijev račun ujedno bile i kritike na rad srpskog trenera.

"Brocchi je čovek od poverenja, koji tačno zna Milanov stil i zna kako treba da radi. To zna još od vremena kada je igrao u mladom timu. Nije imao dovoljno vremena za pravi rad u prvom timu i iskuša nove sisteme. Nismo imali sreće otkako je on preuzeo klub. Molio bih zato da Brocchija svi ostavimo na miru do 21. maja, a onda ćemo odlučiti šta ćemo dalje".

Imao je Berlusconi i posebnu poruku za sve navijače, ali i moguće kupce, gde je 79-godišnji biznismen otkrio karte.

"Nakon 30 godina slavlja uz šampanjac i kavijar, mogli bismo da pokažemo malo više elegancije u ovim 'sušnim' vremenima, koje polako prolazi. Na kraju imam i poruku za sve one koji žele da prodam klub – pokušavam to već godinu dana. Ali želim da ostavim klub u pravim rukama, onima koji mogu da mi garantuju da će klub imati svetlu budućnost. Najradije u rukama Italijana".

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji