Šta treba da se desi pa da Milan pobedi?

Ne može se tačno reći koja od dve ekipe je u lošijoj formi pred subotnji okršaj na stadionu Renato Dall'Ara, gde Bologna dočekuje Milan u utakmici koja skoro da se ne igra ni jednoj od ekipa.

Možda motiv više ima Roberto Donadoni, koji se nada da bi mogao da bude uzet u obzir za sledećeg trenera u Milanu, klubu za koji je svojevremeno igrao sa priličnim uspehom. Donadoni sigurno ima i želju da najzad prekine sa lošim rezultatima svoje ekipe, koja je od momenta kada je obezbeđen opstanak bukvalno ne može da se prepozna. Bologna je u prethodnih 11 utakmica u Seriji A ostvarila samo jednu pobedu i ”zaglavila” u donjoj polovini tabele.

Domaća ekipa će u meč sa Rossonerima ući bez Godfreda Donsah i Mattie Destra, od kojih će poslednji posebno nedostajati napadu Bologne, koji je sa 33 postignuta gola najneefikasniji posle ofanzivaca Verone.

Milan je nedavno promenio trenera, ali se tim postupkom nije usrećio, naprotiv, ispostavilo se, da bar za sada, Cristian Brocchi nije dorastao zadatku, što se posebno videlo na utakmici prethodnog kola protiv Frosinonea, kada su Rosoneri izvukli bod u polsedjem minutu, a na meču je u njihovu korist dosuđeno čak dva jedanaesterca. Na sreću gostiju, jedan je izveo Mario Balotelli.

Jedina preostala šansa da ova sezone ne bude zabeležena kao potpuna katastrofa je utakmica finala Kupa Italije koja uskoro očekuje Milan i koja bi mogla da im donese trofej takmičenje u Evropi. Problem sa tom utakmicom je jedna mala ”neugodnost” – protivnik im je petostruki uzastopni šampion, Juventus!

Milan je inače pobedio samo jednom u devet prethodnih kola, odnosno posle trijumfa u kup utakmici sa Alessandriom, Rossoneri su pobedili samo Sampdoriu.

U Brocchijevom sastavu u poslednje vreme jedna od svetlih tačaka je Jeremy Menez koji je postigao dva gola u prethodna dva meča. Balotelli je povremeno pokazivao svoj potencijal i uprkos promašenom penalu protiv Frosinonea, i dalje poseduje sposobnost da donese razliku koja može da reši utakmicu. U sastav gostiju se vraća Andrea Bertolacci.

Pobeda u poslednjem okršaju, označila je prekid serije od 11 ligaških utakmica u kojima Bologna nije savladala Milan.

Milan je uz gradskog rivala Inter, ekipa koja je najviše puta zatresla mrežu Bologne u Seriji A (210).

Utakmica počinje od 20:45.

(Meridian.rs)

Noviji Stariji