Kineska groznica drma Italiju, Emery i Ibra za novi Milan!

Za italijanske medije više nema nikakve sumnje: jedini način da se milanski klubovi približe Juventusu je vrlo robustan ulazak kineskog kapitala u Milan i Inter. Rossoneri se nadaju da bi sa Kinezima mogli da stignu Zlatan Ibrahimović i Unai Emery, a u Interu veruju da će sa Suningom imati novac za ozbiljna pojačanja u sledećem prelaznom roku.

”Milan – Ibra, pregovara se”, dominira naslov prvom stranom Gazzette. U podnaslovu se kaže da su kineski tajkuni, koji pregovaraju o kupovini Milana, ključni za ubeđivanje Ibrahimovića da se vrati u redove Rossonera. “Italija je moja druga kuća, odlučio sam gde ću da igram sledeće sezone, potrebno je samo da stisnem dugme”, prenosi Gazzetta Ibrahimovićeve izjave sa jučerašnje konferencije za novinare u Švedskoj.

“Berlusconi već diktira uslove”, dobio je prostor gazda Rossonera na naslovnoj strani Corriere dello Sport-a. U tekstu se ističe da će predsednik Milana i u slučaju da proda klub igrati važnu ulogu u sledeće tri godine.

“Milan, želiš Emery-a? Navijaj za Real…”, otkriva Tuttosport igre iza kulisa oko klupe Milana i Real Madrida. Po informacijama Tuttosporta, ako Real izgubi finale od Altetica, predsednik Blancosa Florentino Perez će se zahvaliti Zinedine Zidanu i dati klupu upravo Emery-u. U suprotnom Zidane ostaje na čelu Reala i Milan bi mogao da se uključi u trku za angažman Baskijca koji je sa Sevillom osvojio poslednje tri Lige Evrope.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji