Preduslov za spas Milana - direktor koji zna šta radi! Berlusconi bira Sabatinija

Čovek koji je sproveo rekonstrukciju u Rimu dobio isti zadatak i na San Siru.

Šuška se o tome već neko vreme, ali se priča čuje sve glasnije. Walter Sabatini je svakako već najavio odlazak iz Rome, a prema poslednjim informacijama sledeća njegova destinacija vrlo lako bi mogao da bude baš Milan!

Nije tajna da je gazda Silvio Berlusconi nezadovoljan time kako je Adriano Galliani, čovek koji je već tri decenije njegova desna ruka, birao pojačanja u poslednjih pet godina. Ona generacija sa Pirlom, Seedorfom, Gattusom i ostalim velikanima koji su godinama nosili klub nije dobila adekvatne naslednike. A morala je da ode. Astronomske plate igrača u poznim godinama predstavljale su neizdrživ teret za klupski budžet.

Međutim, ispostavilo se da bi bilo bolje da su ih ostavili, jer su skoro sva kasnija pojačanja potpuno podbacila. I evo tako već pet godina. Situacija u kojoj je Roma odavno bila. Po odlasku Franca Sensija baš je Walter Sabatini dobio zadatak da osveži ekipu. I uspeo je. Doveo je Erica Lamelu, pa Markinhosa, kasnije ih prodao za veliki novac i uložio u Kevina Strootmana, Gervinha, Radju Nainggolana, Mehdija Benatiju... Finansijski je odradio posao za čistu desetku. Nije, doduše, Vučica uspela da ugrozi dominaciju Juventusa, pa su u Rimu podeljena mišljenja o Gallianijevom učinku.

Ali za ovaj sada Milan to bi nesumnjivo bio korak napred. I ne bi morao da znači rastanak sa Gallianijem, koji je u veoma dobrim odnosima sa Sabatinijem. Mada bi možda morao da prihvati nešto manja ovlašćenja od onih koje je do sada imao na San Siru što će se posebno dopasti Barbari Berlusconi.

Doduše, prvo će Milan morati da pobedi konkurenciju. Sabatinija navodno želi i Inter, dok je interesovanje Bologne prilično javno. Sa druge strane, spekuliše se da bi Sabatinija u Romi mogao da zameni Marcello Carli, sada sportski direktor Empolija.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji