Milanova magareća sezona: Kraj svih snova o Ligi šampiona

Rossoneri opet razočarali...

Novim kiksom Milan je proćerdao još jednu šansu da se vrati u Ligu šampiona. Rossoneri su remijem bez golova u Veroni protiv Chieva izgubili korak za grupom timova koji se bore za treće mesto, a kako igraju biće premija ako uhvate i plasman u Ligu Evrope.

Posle poraza od Sassuola u prošlom kolu, Milan je ponovo izneverio navijače mršavim bodom protiv skromnog Chieva. Leteći magarci su često bili kost u grlu velikanima, danas su zasluženo osvojili bod protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

Suspendovanog Sinišu Mihajlovića je na klupi zamenio pomoćnik Nenad Sakić koji je premijerno vodio Milan kao strateg od prvog minuta. Nije ništa menjao i ostao je veran Mihajlovićevoj formaciji 4-4-2 a Bacci je ovoga puta partner u napadu bio Jeremy Menez. Međutim, ni ta kombinacija se nije pokazala kao dobitna... Milan je postigao samo jedan gol na prethodne tri prvenstvene utakmice u kojima je igrao protiv slabijih od sebe.

Prvo poluvreme nije donelo neka posebna uzbuđenja, a najbolju priliku je propustio Meggiorini za Chievo. Izašao je sam pred Abbiatija, ali mu je veteran koji zamenio povređenog Donnarummu odbranio. Imao je i Milan pokušaje preko Honde i Meneza, ali Chievo je bio bolji i konkretniji tim u prvih 45 minuta.

Rossoneri su u drugom delu igre zaigrali ofanzivnije i konkretnije, stvorili neke dobre prilike od kojih je najbolja bila ona u 74. minutu. Milan je tada propustio šansu za pobedu pošto su u istom napadu Abate i Bertolacci pogodili prečku.

Milan je imao prividnu incijativu u finišu, a na kraju umalo da ostane i bez boda. Cacciatore je posle prekida u 90. minutu savladao Abbiatija, ali je sudija opravdano poništio gol zbog ofsajda.

Milan sada kasni šest bodova za Interom, a čak osam za trećeplasiranom Romom. U sledećem kolu dočekuje Lazio, ali posle toga ide teško gostovanje u Bergamu, pa derbi sa Juventusom. Još jedna sezona koja miriše na debakl Rossonera i odsustvo iz Evrope...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji