Milan: Neka se spremi Juventus!

Prednost od 1:0 koju je Milan poneo sa olimpijskog stadiona u Torinu iz prvog meča polufinala sa Alessandriom, možda ne izgleda velika, ali s obzirom da je Mihajlović najzad pronašao formulu za stabilnost u igri svog tima, kao i da nasuprot Rossonerima stoji ekipa iz Lega Pro divizije, teško je verovati da će domaći propustiti šansu da zaigraju u finalu italijanskog kupa.

Ono što je zapravo najveća šansa gostiju je to što nemaju ništa da izgube, a imaju toliko toga da dobiju. Uostalom, mnoge velike ekipe su ispale pre polufinala, a ovaj mali tim je uspeo da sjajnim uspehom ulepša stranice svoje klupske istorije.

Prvu utakmicu je odlučio gol iz jedanaesterca koji je pred kraj poluvremena realizovao Mario Balotelli. Milan je od tada odigrao šest prvenstvenih utakmica, ostvarivši četiri pobede bez izgubljenog duela. U lepše trenutke se ubraja i trijumf u gradskom derbiju u kojem su Rossoneri bili dominatni i savladali Inter sa 3:0.
Nasuprot svom velikom rivalu, Alessandria je od prvog susreta pobedila samo Albinoleffe, zbog čega je ekipa trenera Angela Greguccija pala na peto mesto, sa tri boda zaostatka od treće pozicije koja vodi u plej-of.

Duel u kupu nije prvi put da se ovi timovi sastaju, pošto su većinu od prethodnih 28 duela odigrali do šezdesetih godina prošlog veka, dok je Alessandria igrala u Seriji A. Interesantno je da su u tom periodu obe ekipe bile podjedanko uspešne sa po devet ostvarenih pobeda. Milan i Alessandria su samo jednom odmerili snage u kupu Italije.

Rosoneri nisu učestvovali u finalu takmičenja od 2003-će godine, a Alessandria još od davne 1936-te.
Siniša Mihajlović računa na iste fudbalere kao i u prethodnom periodu, jedino će utakmicu propustiti Niang i Montolivo zbog malih povreda. Diego Lopez, Philippe Mexes, Rodrigo Ely i Luiz Adriano su prvotimci koji su već duže vreme na listi povređenih.

Alessio Romagnoli je spreman, a očekuje se da u sastavu bude i Jeremy Menez, te Mario Balotelli kao i igrači koji nisu mnogo igrali u Seriji A ove sezone.

Sve sem nove pobede Milana bi bilo veliko iznenađenje, ali može li ona da dođe ”iz keca”?

Utakmica počinje u 21 sat.

(Meridianbet.rs)
Noviji Stariji