Mihajlović: Imam samo muda i čast!

Trener Milana posle svakog poraza čita kako je bivši i pokušava da se obračuna sa nalogodavcima takvih vesti na svoj način.

Od povratka u Milano, ali ne među nerazure, već rivalske Rossonere, Siniša Mihajlović hoda po trnju.

Prvo, dobio je da vodi jedan od najgore selektiranih timova u slavnoj istoriji Milana, što nije značilo i da su pred njega postavljeni adekvatni ciljevi. Drugo, postojao je od prvog dana otpor prema njemu na južnoj tribini, najviše zbog toga što je bio fudbaler i asistent trenera u Interu.

I, treće, nekome u klubu očigledno ne odgovara temperamentni, srčani i arogantni Srbin, koji se namerio da uspe i ne doživi da bude ekspresno smenjen kao nekolicina njegovih prethodnika koja je trebalo da zameni Massimiliana Allegrija, a među njima su i Clarence Seedorf i Pippo Inzaghi.

Taman kada navijači i javnost u Italiji pomisle da se Milan podigao, da će vezati nekoliko dobrih rezultata i vratiti se ozbiljno u borbu za izlazak, bar, u Ligu Evrope, a to bi s aktuelnim sastavom bio ozbiljan podvig, dogodi se novi pad.

Prošlog vikenda Milan je izgubio od Sassuola u jednoj od utakmica koje su direktno određivale borbu za Evropu, zbog čega je u ponedeljak nekoliko italijanskih listova objavilo da je Mihajlović već odlučio da će napustiti "San Siro" na kraju sezone i da se već zna ime njegovog novog kluba – a to je Lazio!

Mihajlovića ponovo smenjuju, Lazio čeka priliku da Sinišu vrati na “Olimpico”

Drugim rečima, predstavljeno je da je Miha, sada kada je ponovo "gusto" u "Milanellu", pobegao južno u Rim i našao sebi sigurnu kuću.

"Uvek mora da postoji nešto što će vas poremetiti u danima odmora", rekao je Mihajlović za "Milan Channel".

"Samo ću reći da sam se navikao. Ne želim da dajem na važnosti onima koji kreiraju takve stvari, ali želim da podvučem da nisam pričao ni sa kim u Koverćanu (baza italijanske reprezentacije u Firenci, gde je navodno održan sastanak o Mihajlovićevom odlasku u Lazio)".

Miha je nastavio...

"Imam ugovor sa Milanom i koncentrisan sam na izgradnju osnova za buduće uspehe sa Milanom. Krivo mi je što je jedan poraz (od Sassuola, u nedelju) bio dovoljan da se ponovo postave sva ta uobičajena pitanja o mojoj budućnosti i da ona zvone u tim glavama. To su tračevi bez ikakvog osnova, ja sam fokusiran samo na narednu utakmicu".

Na pitanje da li želi da nastavi da radi u Milanu i naredne sezone, rekao je...

"Naravno, zašto ne bih želeo? Nikada neću prestati da budem zahvalan predsedniku Berlusconiju i izvršnom direktoru Gallianiju za šansu koju sam dobio. Ovde sam i radim čiste savesti i nastaviću dalje uzdignuta čela. Ponavljam, žao mi je što je jedan poraz doprineo da se ponovo čuju takve glasine", izjavio je i zaključio u svom stilu:

"Ja u toj borbi imam samo dve stvari na ovom svetu: svoja muda i svoju čast. Uvek sam se oslanjao samo na to".

Na kraju, izjavio je i...

"Iznad svega, ja sam čovek, pa tek onda trener, a ako iko ima sumnju oko toga neka se konsultuje sa mojim prethodnim predsednicima. Možemo da raspravljamo o tome kakav sam trener, ali ne i kakav sam čovek".

Bivši selektor Srbije, čak, smatra da može da izađe i u Ligu šampiona!

"Do kraja ima deset utakmica i ja gledam samo u svoje dvorište, ne zanima me šta drugi treneri misle (ovo se odnosilo na ocenu njegovog prijatelja i trenera rivalskog Intera, Roberta Mancinija, da Milan više nema šanse da bude treći). Ideje su tu, hajde da vidimo možemo li da ih sprovedemo u delo", zaključio je.

(Mondo.rs)
Noviji Stariji