Berlusconi već skovao veliki plan: Di Francesco i Berardi kombinacija za novi Milan

Ali za sve se pita Juventus, koji je odavno bacio oko na mladog centarfora.

Siniša Mihajlović definitivno odlazi iz Milana, a Silvia Berlusconija to ni najmanje ne zanima. Tek što je italijanski Sky lansirao informaciju da je Mihajlović jako nezadovoljan nepoverenjem uprave, kao i činjenicom da se kontroverzni predsednik konstantno meša u njegov posao, tiražni milanski list Gazzetta dello Sport donosi delić strategije koju je Berlusconi pripremio za preporod Milana.

Naime, don Silvio naumio je da na klupu dovede uspešnog trenera Sassuola Eusebia di Francesca, a sa njim i prvog strelca ekipe Domenica Berardija, kojeg bi upario sa Carlosom Baccom.

Dok bi posao oko angažovanja Sassuolovog stratega trebalo da bude bez većih prepreka, strategija da se u paketu dovede i mladi italijanski centarfor mogla bi da naiđe na veliki zid - Juventus.

Kako piše Gazzetta, Juventus duže vreme pikira 21-godišnjeg strelca, a posle uspešne akvizicije Simonea Zaze, te potencijalnog odlaska Alvara Morate ili Marija Mandžukića na kraju sezone, Stara dama upravo u Berardiju vidi idealnu zamenu i napadača koji bi mogao da bude rešenje na duži vremenski period. Dodatnu zavrzlamu za Milan predstavlja i činjenica da Juventus ima pravo preče kupovine na kraju sezone i to po ceni od 25.000.000 evra.

Bianconeri su još 2013. godine imali potpisan dvojni ugovor sa Berardijem, ali su kasnije svoju polovinu prava prodali Sassuolu kada je kupljen Zaza. Ipak, vodeći ljudi Juventusa brzo su ponovo napravili dogovor sa Sassuolom, koji bi višestruko mogao da se isplati malom klubu iz predgrađa Modene.

Međutim, ono što bi moglo da odnese prevagu na stratu Milana jeste činjenica da Berardi ima odličan odnos sa Di Francescom i da bi najviše voleo da nastavi saradnju sa njim i u budućnosti.

Ali za sve se pita Juventus...

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji