Lista najboljih u Evropi – Milanski klubovi daleko od elite!

Objavljena je najnovija rang lista najboljih fudbalskih klubova evropskog kontinenta, na kojoj milanski klubovi zauzimaju jako loše pozicije.

'Euro Club Index' u saradnji sa Infostradom kao zvaničnim partnerom FIFA tradicionalno objavljuje rang liste najboljih klubova Evrope, na poslednjoj listi objavljenoj danas nema promena u prvih 10. jedino vredno pomena je to da Engleska, nakon loših nastupa u evropskim takmičenjima više nema predstavnika u top 5, Juventus je prestigao Chelsea i sa šeste pozicije načinio korak napred.

U odnosu na minulu listu napredak je zabeležlio i Manchester City koji je prestigao Arsenal na osmoj poziciji.

Inače, na listi vodi Barcelona, prati je večiti rival Real Madrid, Bayern Munchen je na trećem mestu. Četvrti je Atletico Madrid, slede Juventus, Chelsea, Paris Saint-Germain, Arsenal, Manchester City i Valencia koja kompletira top 10.

Na priloženoj fotografiji vidite redosled prvih 20 timova Evrope, zajedno sa bodovima i promenama u odnosu na poslednje rangiranje.



Neigranje u Evropi i loša sezona u Seriji A je Milan dovela do toga da je daleko od prvih 20 najboljih timova. Takođe, ni njihov gradski rival Inter ne može da se pohvali bojim plasmanom, naprotiv, Inter je isto tako daleko od elite.

"Rossoneri" kao sedmostruki prvaci Evrope se nalaze na, reklo bi se, ponižavajućoj 43. poziciji na ovoj rang listi, dok je Inter još deset pozicija niže, na 53. poziciji.

Merenje rezultata koji se objavljuju dva puta godišnje vrši se na osnovu pregleda indexa koji se obračunava analizom rezultata postignutim u domaćim prvenstvima i evropskim takmičenjima Lige šampiona, Liga Evrope i UEFA Super Kupu.

Kompletnu listu možete pogledati OVDE.

(Sportske.net / ACMilanBalkan)
Noviji Stariji