Berlusconi digao ruke, Galliani ubeđuje Srbina!

Navijači Milana razočarani, loše vesti tek stižu, traje licitacija oko novog trenera. Berlusconi odustao od mezimčeta?

Milan je daleko i od Evrope i od vrha Serije A. Inzaghi je preživeo, ali je totalno nebitno ko će sedeti na klupi do kraja sezone,. "Rossoneri" su se već okrenuli narednoj.

Adriano Galliani se nada da bi sedmo mesto moglo da donese LE, ali mnogo bi stvari trebalo da se poklopi, pre svega trijumf Napolija ili Fiorentine u ovom takmičenju, ali i još poneki rasplet u kupu Italije i prvenstvu.

U ovom trenutku je Milan osmi, ispred je i Torino, a šesto mesto pripada Fiorentini koja ima čak 8 bodova više.

Ali i da nekim čudom stigne do Evrope, pitanje je koliko bi se isplatilo igranje u julu, odnosno rani start.

Berlusconija Milan više ne zanima, priča se da će ga u etapama prodati Kinezima, odnosno da je posao već gotov.

Navodno je juče na nekom skupu rekao: "Pustite Milan neka gubi, imamo važnijih stvari".

To signalizira da i dalje neće biti novca za značajnija pojačanja, ako ne bude promene vlasništva već na početku leta. Ali, ti poslovi, čak i kada se dese, traju duže, "Rossoneri" nemaju baš puno vremena.

Loše vesti stižu iz poslovnih knjiga, Milan će i pored silnih kresanja budžeta, smanjenja plata, dovođenja igrača bez obeštećenja godinu završiti sa minimalnim, gubitkom od 50 miliona evra što je novi udarac i moglo bi da znači prodaju par igrača.

Pre svih mogao bi da ode zaboravljeni El Shaarawy, a priča se da će i Menez želeti da napusti "San Siro" ako klub ne izbori učešće u Evropi.

Ko će biti trener nije ni toliko bitno u ovoj situaciji, Galliani navodno ubeđuje Sinišu Mihajlovića, ali nije jasno zbog čega bi nekadašnji srpski selektor prihvatio u ovakvoj situaciji, bez ikakvih garancija da će biti oformljen pristojan tim.

On će sa Sampom igrati Evropu, a ako izbori treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona sigurno je da neće napustiti Đenovu. Predsednik Ferrero je spreman da dodatno uloži u pojačanja, ali jasno da je i ovakav Milan izazov za svakoga.

Priča se da je Siniša prvi kandidat, ostale mete poput Antonia Contea ili Spallettija nisu realne.

Rasplet sledi, ali kako rekosmo, u ovakvoj situaciji teško da je bitno ko će biti trener Milana...

(Sportske.net)
Noviji Stariji