Najnovije transfer novosti: Real dovodi Mastoura, Inter ukrao Brozovića Milanu, Galliani naredne nedelje dovodi tri pojačanja

Galliani naredne nedelje dovodi tri pojačanja

Naredna nedelja će biti jako zanimljiva kada je u pitanju prelazni rok Milana.

Galliani će pokušati da dovede levog beka, veznog igrača i napadača. Imena koja se provlače kroz italijanske medije su bek Fiorentine Manuel Pasqual, kao i Luca Antonelli iz Genoe, vezni igrač Atalante Daniele Baselli i Pablo Osvaldo, napadač Intera.

GOTOVO: Brozović u Interu!

Nekoliko nedelja je trajala potera evropskih klubova za Brozovićem, prvo je Milan bio najozbiljniji kandidat, potom se u trku uključio i Arsenal da bi na kraju Inter ekspresno završio posao oko kupovine hrvatskog reprezentativca.

Brozović će u Inter doći na pozajmicu s obavezom otkupa ugovora. Inter će Zdravku Mamiću platiti 3.000.000 evra za pozajmicu Brozovića na 18 meseci. Takođe, klub iz Lombardije se obavezao da će posle pozajmice otkupiti ugovor Brozovića za 5.000.0000 evropskih novčanica. Transfer je završen na ovaj način zbog Interovih problema sa finansijskim fer-plejom. Podsetimo, Venger je nudio 6.000.000 evra, Milan 5.000.000 i Mamić je odbio te ponude. Interovu nije mogao da ignoriše…

Posle Odegarda, stiže još jedan tinejdžer u Real?

U danu kada je u Madridu predstavljen Martin Odegard, s platom od 100.000 evra nedeljno, pojavila se vest da Real planira da dovede još jedno 16-godišnje čudo.

Ono što su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi u seniorskom fudbalu, u kategoriji do 17 godina bili bi Martin Odegard i Hachim Mastour.

Prvi je potpisao za Real Madrid i dobio nedeljnu platu od 100.000 evra, a drugi bi mogao uskoro da potpiše, mada će to ići malo teže, nego u Odegardovom slučaju, utoliko što je Mastour u sistemu velikog Milana.

Ipak, iskustvo nas je naučilo da Real, na kraju, uradi ono što zacrta.

Naime, Milanov čarobnjak s loptom, arapskog porekla i italijanskog državljanstva, i dalje ne dobija priliku u prvom timu, uprkos tome što je prevazišao svoje godište, o čemu svedoče njegove statistike sa utakmica mladog tima "Rossonera", ali i snimci koji se mogu videti na YouTube kanalu.

Mastour jer naročito postao popularan kada se pojavio u jednoj reklami, tik uz Neymara iz Barcelone, sa zadatkom da pokaže šta zna u kontroli lopte i žongliranju. Opšti utisak je bio da Mastour ni u čemu ne zaostaje za poznatijim kolegom, štaviše ima onih koji tvrde da su Italijanovi trikovi bili teži za izvesti.

Milan se sigurno neće tek tako odreći najvećeg talenta kog ima u pogonu, ali nije tajna da se drugi najtrofejniji klub Evrope, posle Reala, nalazi u teškom finanijskom položaju, što je nedavno priznao i tvorac moćnog Milana s kraja 80-ih i početka 90-ih, Silvio Berlusconi.

A, Real? Na vrhuncu finansijske, organizacione i fudbalske moći, zašto ne bi razmišljao pet godina unapred?
Noviji Stariji