Honda iskopirao Ramosa, UAE i Irak u polufinalu!

U penal seriji četvrtfinala Azijskog kupa Japan je poražen od Ujedninjenih Arapskih Emirata nakon penala, a jedan od glavnih krivaca za to jeste Keisuke Honda pošto je promašio jedan od penala u ovoj seriji. Irak savladao Iran.

Veoma zanimljiva završnica Azijskog prvenstva.

U preostala dva četvrtfinala dobili smo preostale polufinaliste, a to su Irak koji je pobedio susedni Iran, kao i Ujedinjene Arapske Emirate koji su nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od Japana.

Iran je golom Azmouna došao do prednosti protiv svog rivala u borbi za polufinale, ali je Yasin izjednačio u 58. minutu, a promene do kraja regularnih 90 minuta nije bilo.

Neverovatno, ali za 30 minuta produžetaka videli smo duplo više golova nego u regularnom delu igre.

Irak je dva puta dolazio do prednosti, a Iran je uspevao da izjednači, poslednji put u 118. minutu golom Ghoochannejhada.

Nakon 8 serija, Irak je prošao dalje, tragičar je bio Amiri koji je promašio penal u osmoj seriji.

U drugom meču, Japan koji je branilac titule, imao je zaostatak od 7. minuta pošto je Al Hajeri pogodio za 0:1, ali je Shibasaki doneo veliku radost svom timu golom u 81. minutu.

Golova u produžecima nije bilo, a onda su dvojica možda i najpoznatijih fudbalera Japana, Honda i Kagawa, promašili penale, da bi se u polufinalu našli igrači iz Emirata.



Dakle, u polufinalu Azijskog kupa sastaće se Irak i Južna Koreja, dok će u drugom polufinalu igrati Australija i UAE.
Noviji Stariji