Interovo dete Destro sija od sreće u Milanu! Da li je Inzaghi dobio spasioca?

Italijanski napadač danas i zvanično postao član slavnog kluba, a pokušaće da reši Milanove probleme sa realizacijom...

Mattia Destro je najveće pojačanje Milana u zimskom prelaznom roku. Napadač je danas dres Rome zamenio za dres Rossonera i pokušaće u nastavku sezone da pomogne Rossonerima da spase sezonu. Daleko je to od klase igrača kakve je Milan nekada dovodio, ali centarfor Destrovog profila je bio nešto što je Inzaghiju nedostajalo u dosadašnjem delu sezone.

Destro je danas doputovao u Milano na lekarske preglede. Milan ga je doveo na pozajmicu za 700.000 evra. Uz opciju da otkupi njegov ugovor od Rome za 12.000.000 evra i poptiše ugovor do 2019. godine. Italijanski napadač će u Milanu zarađivati 2.500.000 evra po sezoni.

Na aerodormu su ga dočekali navijača Milana koji se nadaju da će doskorašnji golgeter Rome rešiti muke Rosonera sa realizacijom. Destro je u dosadašanjem delu karijere postigao 38 golova u Seriji A igrajući za Genou, Sienu i Romu. Od toga je 36 golova bilo iz kaznenog prostora što je najveća boljka Milanovih napadača ove sezone, jer je Rossonerima zaista nedostajala „devetka“ koju će Menez, Bonaventura, Honda i kompanija snadvebati loptama.

„Presrećan sam izborom novog kluba. Nisam očekivao ovako toplu dobrodošlicu navijača. Ko me je ubedio da dođem u Milan? Niko. Nije bilo potrebno da me ubeđuju. Milan je uvek Milan“, rekao je Destro po dolasku u Milano.

Zanimljivo je da je Mattia Destro dete Intera, ali u Milanovom gradskom rivalu nikada nije dobio pravu šansu i Inter ga je iskoristio kao kusur prilikom kupovine Andree Ranocchije iz Genoe. Nije blistao u Genoi, bio je vrlo dobar u Sieni, a Roma ga je platila 11.500.000 evra pre dve i po godine. U dresu Vučice je postigao 29 golova na 68 utakmica, dobro je koristio šansu iako nije uspeo da se nametne kao glavni izbor Rudya Garcie u napadu. 
Noviji Stariji