United pikirao Mexesa!

Italijanski mediji došli su do informacije da Roma već sada na stolu ima Bayernovu ponudu koja je unosnija od Unitedove za Mehdija Benatiju, a sve su prilike da će dva giganta do kraja avgusta voditi trku za potpis marokanskog fudbalera.

Ono što trener Manchester Uniteda Louis Van Gaal u takvoj situaciji mora da uradi jeste da obezbedi rezervne opcije u slučaju da Benatija završi na Alianz Areni.

Corriere dello Sport prenosi da je Holanđanin pikirao igrača koji bi mogao da bude okarakterisan kao "plan B" i mada mnogima deluje nemoguće, radi se o iskusnom defanzivcu Milana.

Mnogo jeftinija opcija za United bila bi dovođenje Philippea Mexesa koji je poslednjih deset godina proveo igrajući za Romu i Milan.

Mexesu je do isteka ugovora sa Milanom ostalo još godinu dana i kao takav bi mogao da napusti San Siro za zbir svojih godišnjih plata, ali je pitanje koliko boljih opcija od njega Louis Van Gaal zapravo ima.

"United traži jeftinije rešenje od Mehdija Benatije, pa se okrenuo mogućnosti da dovede Mexesa. Njemu trenutno ističe poslednja godina ugovora sa 'Rossonerima', pa bi i klub bi voljan da ga pusti za simbolično obeštećenje", objašnjava list.

Jasno je da tržište oskudeva sa kvalitetnim štoperima zbog čega je cena pojedinih prosečnih defanzivaca ovoga leta otišla do neslućenih visina.

Posle svega, treba imati u vidu da prelazni rok traje još dve nedelje i da će klubovi kojima United pokuca na vrata umeti da iskoriste "cajtnot" u kojem se slavni klub nalazi.

Sam transfer Philippea Mexesa deluje kao malo verovatan ali su nas prethodni letnji prelazni rokovi, posebno njihov finalni deo, naučili da strpljivo sačekamo poslednje minute do zatvaranja tržišta i da se previše ne iščuđavamo kada dođe do "rokada" koje nismo očekivali.
Noviji Stariji