Italijani tvrde – Liverpool IPAK dovodi Balotellija!

Iako su ovakve transfer spekulacije negirane početkom leta, italijanski mediji tvrde da su pregovori između Milana i Liverpoola u završnoj fazi.

Brendan Rodgers je priznao da njegov klub traga za rešenjima u napadu, da Liverpool želi napadača visoke klase.

Početkom prelaznog roka se verovalo da bi rešenje mogao da bude Mario Balotelli, a ovakve spekulacije više su nego aktivne u italijanskoj štampi, koja prenosi da su pregovori između Liverpula i Milana u završnoj fazi, te da se već pregovara i oko detalja ugovora sa samim igračem.

Obzirom na tešku situaciju u klubu, Milan je primoran da proda Maria Balotellija, potražna cena je spuštena na 25 miliona evra, tvrdi 'Calcio Mercato', a Liverpool je primarno ponudio 22, te je dogovor jako blizu.

Mino Raiola već neko vreme radi na realizaciji ovog transfera i pored oprešnih informacija koje su stizale iz tabora roso-nera. Ipak, uprava je shvatila da mora da se odrekne Super Maria, koga će zameniti Alessio Cerci.

Balotelli će, prema najavam pomenutog izvora, potpisati četvorogodišnji ugovor sa Liverpoolom, sa platom od 4.7 miliona godišnje, to jest poprilično umerene 92 hiljade funti nedeljno.

Jedina nelogičnost u celokupnom interesovanju Liverpoola za Balotellija jeste njegov karakter, koji se nikako ne uklapa u profil igrača – požrtvovanih, posvećenih, psihički stabilnih – kakve traži Rodgers. Poznat po svojim ispadima, Balotelli je više puta dozvoljavao da mu ispadi obeleže karijeru.

Ipak, Rodgers ume sa mladim igračima, uspeo je da smiri Suareza, navijači se uzdaju u to da mu ni Balotelli neće predstavljati veliki izazov.

Sam igrač svakako će imati motiva da se preseli u Liverpool.

Italijanu se sviđa Engleska, a vicešampion Engleske ima ozbiljne ambicije, želi da se nadogradi na prošloj sezoni, ostvari dobar i zapažen rezultat u Ligi šampiona i domaćem takmičenju. Takođe, Balotelli bi dobio slobodu u napadu, bio bi direktna zamena za Urugvajca.

Istina, tu je Lambert, kao i Sturridge, ali Liverpoolu zaista treba jedan klasičan, ubojiti špic sa potencijalom i kvalitetom kakav poseduje Balotelli.
Noviji Stariji