Inzaghi - Ovako više ne može!

Filippo Inzaghi će se po povratku sa američke turneje u petak sastati sa Gallianijem, Milan mora da se pojača. Postoji spisak imena, ali su Robinho i Balotelli blokirali prelazni rok. Šta će klub učiniti do kraja avgusta kada su u pitanju novi igrači?

Ostali italijanski klubovi kupuju, Milan ne. "Gazzetta" piše o dva lica Milana, aludirajući na grad, odnosno različit utisak koji su ostavili "Rossoneri" i "Nerazzurri" preko bare.

Inter može da bude zadovoljan, vide se konture novog tima, dok je Milan izgubio sva tri meča i ako se po jutru dan poznaje nemaju baš puno razloga za optimizam kada je nova sezona u pitanju.

Ostala je još utakmica protiv Chivasa do povratka u Italiju, a u petak će se Inzaghi već sastati sa Gallianijem kako bi diskutovao o prelaznom roku. Navijači su obeshrabreni, procena je da će Milan prodati manje od 20.000 pretplatnih karata ove sezone, najmanje u novijoj istoriji.

Ipak, i dalje postoji nada u pojačanja, juče je Galliani koji ne na letovanju u Forte Marmiju razgovarao sa predsednikom Torina Cairom, tema naravno Cerci za koga "Bikovi" traže 18 miliona evra.

Milan se nadao da će prodati Balotellija, ali od toga izgleda nema ništa. Čeka se da Robinho eventualno završi u Emiratima, ali ni on za sada ne žuri, dok vreme teče. Jasno je da Milan nema novac, da mora da se oslobodi nekih igrača kako bi stvori sredstva u budžetu za nove igrače. Ni to neće biti neke zvezde, ali moraju da pojačaju konkurenciju.

Inzagi traži golmana, Galliani je probao da uzme na pozajmicu Reinu koji je branio za Napoli prošle sezone, ali je Španac bliži Bayernu. Razgovarao je i sa Preziosijem gazdom Genoe oko talentovanog Mattie Perina, ali je čuvar mreže Đenovljana preskup.

U napadu se sada pojavljuje ideja pozajmice Pandeva, koji nije u prvom planu u Napoliju, a postoji i dogovor sa Joelom Campbellom, ali ne i sa Arsenalom. Wenger ne želi da pozajmi Kostarikanca Milanu, pa će ta transfer saga biti nastavljena tokom avgusta.

Kao što i sami vidite, u pitanju su pozajmice i pokušaji Gallianija da uz pomoć "štapa i kanapa" oformi tim. Uz golmana i napadača, potreban je i jedan ofanzivni vezni igrač, želja je Ljajić, ali Roma bi radije da našeg internacionalca proda u Nemačku odakle novac stiže odmah i nema kusura u igračima.

I dalje postoji nada da će Balotelli otići za dvadesetak miliona, u tom slučaju bi sigurno stigao Cerci, no vreme odmiče, a Inzaghi je sve nestrpljiviji. Njegov plan je bio da uigra tim, da agresivnim startom izbegne propuste iz prošlih sezona kada je Milan tokom jeseni rasipao bodove.

Imaće vremena, igra se jedno kolo, poslednjeg dana avgusta, pa sledi pauza do polovine septembra, ali svejedno, bez novca, sa prinudnim izborima Milan teško izgleda kao tim koji može i da pomisli na borbu za povratak u Ligu šampiona.

Iz ove pozicije, priče o "Scudettu" su utopija...
Noviji Stariji