Seedorf odlazi!?!

U Milanu ni rezultati nisu dovoljni. Holanđanin će završiti sezonu na klupi "Rossonera", a onda otići zbog loše atmosfere u klubu. Razlozi?

Prosto je neverovatno kakve se stvari dešavaju u Milanu. Ekipa je konačno počela da pobeđuje, ali ni to nije dovoljno, već je izvesno da će Clarence Seedorf napustiti klupu na kraju sezone.

Ako se gledaju samo rezultati u drugom delu prvenstva, Milan je treći iza Juventusa i Rome, sa ovakvim timom to je podvig.

Međutim, situacija u svlačionici je loša, cure informacije, a priča se da su italijanski igrači, pre svih Montolivo, Abate i De Sciglio protiv Holanđanina.

Slučaj "Montolivo" je pokazao da ima mnogo problema, taktičke zamisli Seedorfa se sudaraju sa onim što neki igrači žele, ali to nije ni prvi ni poslednji slučaj te vrste u fudbalu.

Galilani ćuti, nije u dobrim odnosima sa trenerom koga je doveo Berlusconi, i to preko volje svog najvernijeg saradnika koji je na klupi želeo Pippa Inzaghija.

Situacija je napeta, priča se da Seedorf i Galliani i ne razgovaraju, da je trener besan jer izostaje podrška i jer klub nije demantovao napise da će tražiti novo rešenje, ako Milan ne izbori LE i ne završi sezonu ispred Intera.

Seedorf je bacio rukavicu posle pobede nad Catanijom, neke njegove izjave su protumačene kao bes zbog toga što mu se klub meša u posao, insistiranjem na određenoj formaciji. Tako je navodno Galliani probao da naturi preko pomoćnih trenera da Montolivo igra pre Birse protiv Catanije, što je razbesnelo Seedorfa.

Danas će se Galliani pojaviti pred deoničarima, ne čeka ga lak posao da objasni gubitke koji su 10 do 15 miliona evra u prošloj godini, ali će ove, Milan zbog izostanka plasmana u Ligu šampiona izgubiti više.

No da se vratimo Seedorfu, jedan od navodnih razloga što su igrači nezadovoljni je što trener nema visoko mišljenje o njihovim kvalitetima i ne veruje da bi u ovakvom sastavu Milan mogao mnogo bolje. On će se osloboditi nekolicine, ali kako sada stvari stoje neće dobiti priliku da sprovede očekivanu revoluciju.

Da li to znači šansu za Pippa Inzaghija, ili će se Berlusconi čija je poslednja odlučiti za neko iskusnije ime, Spallettija, ili možda čak Roberta Donadonija, to niko ne može da predvidi.

Tek, kako tvrde "Corriere della Sera" i još nekoliko listova, dani Clarencea Seedorfa su odbrojani...
Noviji Stariji